BUDI SIGURNA U SEBE: Jednostavni saveti za podizanje samopouzdanja

Nesigurnost te je sigurno do sada koštala nekih dobrih provoda, ili zabavljanja sa dečkom za koga si mislila da ti je nedostižan. Ona ume da bude prilično parališuća i da učini da se uvek i svuda osećaš sputano. Na sreću, ne mora da bude tako zato što je samopouzdanje nešto što se gradi. Predstavljamo ti nekoliko stvari koje bi trebalo da postanu tvoja svakodnevna rutina, kako bi postala sigurna u sebe.

Probudi se sa omiljenom afirmacijom

Sigurno je da imaš bar jednu rečenicu, ili citat iz knjige, koji ti kada ga pročitaš, uliva pozitivnu energiju i samopouzdanje. Da to ne bi bilo kratkotrajno i samo u retkim trenucima kada ga se setiš, nabavi sebi baš tu misao ispisanu i uramljenu u neki kreativni ram, pa ga stavi pored kreveta, tako da kada se probudiš ujutru, prvo njega ugledaš i pročitaš.

Obasipaj se komplimentima

Umesto da ujutru izbegavaš ogledalo u “širokom luku”, stani hrabro ispred njega i uputi sebi neke komplimente. To ne znači da bi trebalo da lažeš sebe i kažeš kako ti je kosa divna, a ona zamršena i ulepljena ti pada na ramena. Ipak, sigurno postoji nešto zbog čega možeš sebi da se diviš, pa počni od toga.

Smej se 

Ako si od onih mrguda, koji ujutru samo žele da im se svi sklone sa puta, a poslednje do čega im je smeh, onda ćeš morati da se dobro potrudiš. Seti se nekih smešnih situacija koje si skoro doživela, ili bar nekog vica koji te je nasmejao i videćeš kako će ti osmeh doći na lice. To će biti dobar početak, a posle će ti biti lakše da nastaviš u istom duhu.

Obuci se kako ti želiš

Bez obzira na to gde ideš, osim ako to nije škola gde ipak moraš da povedeš računa o oblačenju, obuci baš ono što se tebi u tom trenutku nosi. Nemoj da nosiš stvari koje nose ostale devojke u školi, samo zato što svi misle da su cool, a tebi se ustvari uopšte ne sviđaju.

Prihvati svoje nedostatke

Ako si očajna zbog viška kilograma, ili su ti akne noćna mora, prihvati ih hrabro jer ćeš samo tako postići da te ničije mišljenje ne uzdrma. Zapamti da ako ti prihvatiš svoje nedostatke, niko drugi neće moći da ih upotrebi protiv tebe i povredi te svojim izjavama.

Budi zahvalna za sve što možeš da uradiš

Zahvalnost je jako važna stvar koja nas čini jačim ljudima sigurnijim u sebe. Zato ujutru kada staneš ispred ogledala pogledaj svoje ruke i budi zahvalna što možeš sa njima da zagrliš voljene, zatim svoje noge koje te vode gde god ti želiš i tako redom. Uživaj u svakom delu svoga tela, a samopouzdanje će tako rasti i rasti.

Napravi selfi

Nemoj da se mrštiš na ovo i kategorično odbiješ zbog toga što misliš da ujutru izgledaš očajno. Slobodno se fotkaj ispred ogledala, a kada taj selfi pogledaš u toku dana, kada se već urediš, bićeš jako zadovoljna kada vidiš šta možeš da postigneš, a da i dalje ostaneš zadovoljna sobom.

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.