Razmisli još jednom kada poželiš da napraviš ovakav selfie!

Ko nema selfie sa uzdignuta dva prsta, internacionalnim znakom za “mir”, na Instagramu, taj kao da nikada nije ni postovao! Ova poza za fotografisanje je postala toliko popularna, a mnogi je koriste, čak i bez nekog konretnog razloga ili poruke. Baš je zgodna kada ne znaš šta ćeš sa rukama, zar ne?

Zbog toga će rezultati do kojih su došli japanski istraživači, a ko bi drugi, razočarati sve ljubitelje peace selfiea. Oni kažu da postoji velika opasnost da vam neko ukrade identitet, ako se ovako fotografišete! To objašnjavaju činjenicom da se otisci prstiju mogu pročitati sa fotografije čak iako ste do tri metara udaljeni od objektiva. Znači, ako podignete dva prsta i to tako da jagodice budu okrenute ka kameri, rizikujete da vam neko ukrade identitet.

Imajući u vidu da je tehnologija otisaka prstiju sve češća, pa tako mnogi računari, kao i iPhone već nude mogućnost pristupa na ovaj način, ova vest nas još više brine. Zamisli da ti neko preko fotografije prekopira otisak prsta i onda pomoću njega pristupi svim porukama na tvom telefonu?!

Srećom po nas, pomenuti istraživači iz Japana već rade na novoj tehnologiji koja će sakriti naše otiske prstiju i kada su oni vidljivi na fotografiji, na taj način što će ih zameniti lažnim. Do tada, možda bi bilo bolje da smislite neku drugu pozu za selfie?!

Izvor: teenvogue.com
Foto:

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.