SOS: Alergije na životinje

PROBLEM: Dragi HEJ!, imam jedan problem. Naime, ja strašno volim životinje. Kad god naiđem na neku mačku, obavezno moram da se slikam sa njom, ali alergična sam na njih, kao i na ostale životinje. Nekoliko puta sam išla na kontrole i pokušavala da se rešim alergije, koristila sam i trikove sa interneta, ali ništa. Pitala sam se imate li vi kakvo rešenje za mene.

SAVET: Nismo sigurni da ti možemo biti od velike pomoći na bilo koji način. Činjenica jeste da mnoge alergije koje smo imali kao deca u pubertetu nestaju ili se pojavljuju u blažoj formi. Olakšavajuća okolnost jeste da si sada devojka, a ne dete, ali i da je tvoje telo još uvek u razvoju, tako da postoji mogućnost da ti je imunitet u međuvremenu ojačao. Ipak, treba proveriti koja terapija ti je potrebna da bi se rešila alergije. S obzirom na to da obožavaš životinje, mislimo da bi ponovno prolaženje kroz testove i pronalaženje adekvatne terapije stvorilo uslove da duže ili češće budeš u kontaktu sa životinjama. Dakle, alergije su zdrastveni problem i to treba sa doktorima da rešavaš. Eventualno još da potražiš na internetu neke strane sajtove ili forume koji se bave ovom temom i tako stupiš u kontakt sa osobama koje imaju identičan problem i vidiš na koji način su ga oni rešili ili umanjili. Ovo je jedino što je nama palo na pamet da bi još mogla da uradiš sama, ali svakako bez doktora to ne možeš rešiti. Zato je najbolje da se javiš lekaru u Domu zdravlja koji će ti dati uputstva za dalje lečenje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.