SOS: Baš ga briga što ga volim

Ima jedna dečko koji mi se baš sviđa… Rekla sam mu da ga volim i on je rekao: „Dobro. Baš me briga.” Sada ležim i razmišljam šta sam skrivila ovom svetu da me niko ne voli. I ranije sam su mi se sviđali neki, ali nekako… Oni su govorili da sam ok i sve to, oni su se lepo ponašali prema meni… Nikada me nisu voleli, ali bili su ok prema meni. Ovo je prvi put da mi je neko rekao da ga je baš briga. I džaba meni ako me svi ostali sada vole ili ne, stvarno nije bitno. Rekao je da ga je baš briga! I baš ga je briga verovatno i za to što ja sad ležim u sobi i plačem, dok govorim sebi: “Pređi preko toga. I ranije si uspevala za oko sat…” ALI NE IDE! Umesto da manje boli, boli sve više i imam osećaj da će mi srce pući! I ne šalim se, nije metaforično, ovo stvarno boli! Pomozite mi!

SAVET: Nažalost, u životu se događa da nam ljubav ne bude uzvraćena, i da nam to bude saopšteno na lep ili na ružan način. Taj dečko očigledno nema najbolji pristup kada je reč o komunikaciji sa drugima, mogao je da ti kaže to na mnogo drugačiji način. S druge strane, jako je hrabro od tebe što si mu tako nešto priznala, i nemoj sada da zbog lošeg iskustva sa njim odustaneš da sledeći put nekom drugom kažeš istu stvar. Razumemo koliko te sada boli njegova nezainteresovanost i koliko se loše osećaš zbog svega, ali veruj nam da taj osećaj neće zauvek trajati i da će ubrzo proći. Mlada si, i ovo verovatno nije jedini put da ćeš se suočiti sa tako nečim, i zato moraš da budeš jaka i da guraš dalje. Isplači se koliko god ti je potrebno, daj sebi vremena da odtuguješ, ali ne dozvoli da to sve traje predugo. Savetujemo ti da se posvetiš nekim drugim stvarima koje će ti skrenuti misli sa njega, na primer da provodiš više vremena sa društvom, da gledaš omiljenu seriju ili neki film, da pročitaš neku knjigu, da završavaš obaveze oko škole i slično. Što više sebe uposliš nečim drugim, biće bolje. Uskoro će biti lakše, prebolećeš i dopašće ti se neko drugi! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Shutterstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.