SOS: Bezuspešna borba sa viškom kilograma

Imam 12 godina i mislim da imam višak kilograma. Pokušavala sam sve – razne dijete, vežbe svaki dan, manju količinu hrane, više voća i povrća, ali ne uspeva. Uskoro će leto, bojim se da cće mi se drugari smejati. Da li znate koji je najefikasniji način da bar malo smršam. Molim vas pomozite!

SAVET: Ukoliko si sve pokušavala, a ništa nije dalo rezultata, u tom slučaju bi najbolje bilo da odeš kod nutricioniste na pregled. Međutim, pre nego što se budeš odlučila na taj korak, bilo bi dobro da razmisliš imaš li zaista višak kilograma. Nisi navela ništa što bi moglo da nam da ideju kako izgledaš jer sumnjamo da se radi baš o nekom tolikom višku kilograma. Nama nažalost brojni mediji diktiraju izgled, to što je lepo i poželjno, a to su neretko nerealni i skoro nedostižni takozvani ideali. Zato bi valjalo ispitati šta je to za tebe višak. Svi mi uvek težimo nekom idealu, ali problem nastaje kada u tome postanemo ekstremni. Upravo zbog svega toga, najbolje bi bilo da posetiš nutricionistu koji će ti reći kakvo je stanje sada i treba li uopšte nešto da se menja.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.