SOS: BFF me izbegava

PROBLEM: Zdravo Hej! Imam jedan problem. Mislim da najbolja drugarica ne želi da se druži sa mnom, primetila sam da me izbegava i tokom škole. Sedela bi sa mnom samo kada treba nešto da prepiše, a sada ni poruku mi ne pregleda. Kada je pitam zašto ne odgovara, ona kaže da nema vremena. Mislim da ne želi da se druži sa mnom. Ona ima drugarica sa kojima se druži. Htela sam da pronađem nove prijatelje, ali ne znam šta prvo da im kažem i o čemu da počnem da pričam sa njima. Molim te pomozi mi.

SAVET: Nažalost zaista se čini da se tvoja najbolja drugarica prilično udaljila od tebe. Ne znamo šta je razlog, a ako ti želiš da znaš, možeš je zamoliti da o tome popričate – u slučaju da i ona to želi. Ipak, može se desiti da neće želeti i ako do toga dođe, onda će definitivno biti vreme da staviš tačku na vaše prijateljstvo.
Što se novih prijatelja tiče, ne moraš sebi stvarati toliki pritisak. Ne moraš odmah imati ko zna kakve dubokoumne teme za razgovor. Kreni razgovor o svakodnevnim stvarima – školi, obavezama, filmovima, interesovanjima itd. Probaj uvek da uočiš imaš li neka slična interesovanja sa osobom sa kojom pričaš jer je to temelj na kome možeš dalje graditi vaše razgovore, a potom i potencijalno prijateljstvo.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.