SOS: BFF i ja smo u lošim odnosima

Imam problem sa BFF, zapravo nas dve u poslednje vreme nismo u baš dobrim odnosima. Više puta me je ispalila i otišla sa lošom grupicom iz škole, a mene ostavila da je čekam. To je uradila i juče. Danas sam bila ljuta i ignorisala sam je, a ona čak nije ni znala zašto sam ljuta pa je rekla jednoj devojčici iz grupe da me pita. Ja sam joj rekla “to bi ona trebalo da zna, a ako ne zna ona bi trebalo da pita”. Na kraju škole je moja drugarica rekla zašto sam ljuta na nju, a ona je ćutala, a devojčica iz grupe ju je odvukla i počela da priča kao me ona nije ispalila. Pre smo bile BFF ali smo prekinule jer je počela da se kvari. Ne bih volela da smo u svađi, dovoljno mi je samo da se izvini. Na današnjim časovima je počela da se premešta i da sedi sa njima i ide na veliki odmor. Ne znam šta da radim želela bih da smo u boljim odnosima. Imam utisak da je ta grupica kvari i iako joj ja to govorim ona mi kaže da ih mrzi i nastavlja da se druži sa njima. Volela bih da se pomirimo i da ne uključujem u ovo razrednu ili roditelje. Volela bih da mi se ona izvini jer ja nisam ništa skrivila. Molim vas, molim vas mi pomozite samo da se sve ovo što pre reši.

SAVET: Ne možeš da očekuješ da ti se izvini jer tvoje ponašanje to jest razlozi za tvoje ponašanje nisu jasni. Ti bi otprilike htela da ti ona čita misli. Ukoliko si ljuta na nju, kaži joj to i kaži joj zašto si ljuta. Svakako, mogla bi i ti nju da saslušaš šta ona o tome ima da kaže jer možda vaša merila nisu ista i možda postoje i drugi razlozi zašto se sa njima druži. Imamo utisak da sebe ovde doživljavaš kao žrtvu i da smatraš da je samo tvoja tačka gledišta valjana, da si samo ti u pravu a istina nikada nije takva, crno bela, već postoje nijanse. Zato te pozivamo da malo bolje razmisliš o svemu i da malo promeniš ponašanje jer to ponašanje kakvo sada ispoljavaš može itekako doprineti tome da se vas dve još više udaljite. I btw ako ti smetaju samo stvari o kojima ovde pišeš, to je odnos između vas dve i ne vidimo razlog zbog kog bi uključivala u sve razrednu ili roditleje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.