SOS: BFF me je odbacila!

PROBLEM: Moja naj drugarica i ja bile smo BFF do početka sedmog razreda. U sedmom je u odeljenje došla jedna nova devojka, pa smo se nas dve sprijateljile s njom. Sada je i ona u našoj ekipi, ali u poslednje vreme one me ignorišu. Ne žele da me čekaju kada idu na odmor. Kada im priđem, one kao da me ne vide. Dok ona nije došla, ja sam prva znala sve tajne svoje naj drugarice. Ali sada se i to promenilo, jer sve saznajem poslednja. Molim vas pomozite mi, ne želim da izgubim najbolju prijateljicu.
Zapostavljena

SAVET: Vas dve se znate dugo, verovatno ste puno toga zajedno prošle, podelile puno teških stvari, zajedno se smejale i plakale. Vreme je na tvojoj strani, jer se definitivno duže i bolje poznajete nego s novom devojkom. I sve to daje ti za pravo da staviš karte na sto i otvoreno razgovaraš s drugaricom o svemu. Imaš pravo da plačeš pred njom, objasniš joj kako ti je teško i kako ne želiš da je izgubiš. Sigurno će nakon iskrenog razgovora shvatiti koje bogatstvo ima u tebi i da ti je zaista stalo do nje. Ali nemojte tada da odbacite novu drugaricu. I ti s njom pokušaj da izgradiš dublji prijateljski odnos.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.