SOS: BFF se naljutila na mene

PROBLEM: Nedavno smo išli na dvodnevnu ekskurziju. Prvog dana kada smo krenuli sve je bilo super, sedela smo sa bff. Kada smo stigle u hotel u sobi smo bile moja bff, jedna naša drugarica i ja. Posle smo išle na večeru, a kada smo se vratile spremale smo se za žurku. Na žurci su moju drugaricu sa kojom sam bila u sobi i mene pozvali dečaci iz drugog odeljenja a sa njima je bio i moj bivši i pristale smo. Dečaci iz drugog odeljenja se ne druže sa mojom bff, duga priča. Pitala sam moju bff da li se ona slaže, ona je rekla „Ok“ i nas dve smo otišle. Bilo je nezaboravno, smešni izazovi i sve je bilo cool. Kada smo se vratile oko 2, moja bff nije bila u sobi. Otišla je u susednu sobi i bila sa devojčicama iz našeg odeljenja, čak je i pitala našeg razrednog da prespava kod njih. Sledećeg dana nije htela da sedi sa mom u busu, samo je pričala sa devojčicama sa kojim je spavala nije mi ni ćao rekla. Kada smo došli sutradan u školu nije htela da se pozdravimo, jako mi je bilo žao. Sledećeg dana samo mi je rekla ćao. Malo se situacija popravila, pa sam je pre neki dan pitala da li želi na bazen sa mnom ona je prvo pristala, ali posle je rekla da je mama nije pustil ,da li me je lagala ili je rekla istina? Ne znam šta da radim da povratilm naše prijateljstvo pa te molim za neki savet.

SAVET: Ti si skroz ok postupila. Pre nego što si otišla da se družiš sa tim dečacima, svesna toga da ona sa njima nije u dobrom odnosu, prvo si proverila da li je to njoj ok. Ona tu nije ispala fer jer je rekla da je ok, a posle ti je “vratila milo za drago”. Ako joj je smetalo, trebalo je to odmah da ti kaže, ali iz nekog razloga nije. Predlažemo ti da popričaš otvoreno sa njom o tome. Reci da si primetila da se promenila prema tebi od tog dana i reci da ti nije jasno jer ti si nju prvo pitala da li joj je ok da odeš sa tim dečacima. Možeš je i pitati što ti je rekla da joj je ok ako joj nije bilo ok. Slobodno joj kaži da ti je do nje stalo i da ne bi da je izgubiš zbog gluposti, ali je isto tako zamoli da bude otvorena i iskrena u odnosu sa tobom. Jako je bitno da ti kaže kada joj nešto smeta, a ne da prećuti pa da posle to pokaže. Isto naravno važi i za tebe. Za svako prijateljstvo su otvorenost i iskrenost jako bitni, čak i kada ono što ima da se kaže nije baš prijatno, bolje je reći jer se tako sprečavaju nepotrebni nesporazumi i svađe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.