SOS: BFF se viđa sa mojim bivšim

Imam veliki problem. Nedavno sam raskinula s dečkom u kojega sam dugo bila zaljubljena. Sada sam saznala da se moja BFF potajno nalazi s njim, a nije mi to ona rekla, već sam čula od drugih. Možda i ne bih imala problema s tim što se njih dvoje viđaju, ali nije mi jasno kako ona od mene može da krije takvu stvar. Ne znam kako da se ponašam prema njoj… I je li mi ona uopšte drugarica?

SAVET: Ako je to zaista tačno, nije okej od nje što je to uradila bez tvog znanja. U svakom slučaju, nemoj odmah da pristupaš celoj situaciji kao da ti ona više nije pravi prijatelj ili nešto slično, već pokušaj da porazgovaraš s njom na tu temu. Postoji mogućnost da se on njoj npr baš dopao i da želi da bude s njim, ali iz straha da te ne povredi krije sve to od tebe. Naš savet ti je da je otvoreno pitaš o svemu tome. Pitaj je da li je to što si čula istina, i ako jeste, pitaj je zašto je to uradila, zašto je krila od tebe. Probajte da razgovarate o tome i ako ikako možete da rešite to. Većinski je stvar na tebi, da li možeš i želiš da joj oprostiš ako te je to mnogo povredilo. Samo ti savetujemo da pre nego što doneseš odluku razmisliš dobro o svemu tome, da ne bi pogrešila i da ti posle ne bude krivo. Jasno je ako te je to povredilo, i ok je i da se ljutiš, ali razmisli koliko je to sve vredno toga da npr. prestanete da se družite. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.