SOS: BFF u nekim situacijama pokušava da me izblamira

Zdravo. Imam 11 godina i imam problem sa svojom BFF. Ona kada je god njena rođaka sa nama, želi da me izblamira! Na primer ja sam joj pokazala jednu smešnu sliku, ona se smejala i rekla da je pokažem drugima. Kada sam to njenoj rođaki pokazala, rekla je da je slika bezveze, da je glupa…Kada smo same priča kako sam joj ja BFF i da je život bez mene nezamisliv. To priča i kada njena rođaka nije u prisustvu. Ali kada je ona tu, ona me samo blamira. Ne znam šta da radim?

SAVET: Najbolje je da popričaš sa svojom BFF i pitaš je zašto to radi. Reci joj da ti se ne sviđa kad se tako ponaša i da se loše osećaš. Zamoli je da prestane da to radi u prisustvu te devojčice i da želiš da se fino družite kao i kada ste same. Ako ste stvarno prave prijateljice, trebalo bi da prestane da to radi i da te uvaži i nastavi da se druži s tobom na način na koji vam obema odgovara. Ukoliko, međutim, ne prestane, razmisli o tome da se malo udaljiš od nje jer zaista nije ok da se ponaša tako prema tebi.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.