SOS: Bivša BFF mi tera inat

Dragi HEJ! pišem ti prvi put, i molim te da ovo postaviš na svoj sajt, jer nigde nikad ne mogu da pronađem časopis.
Nego, da pređem na problem.
Imala sam bff, sa kojom sam prekinula sve što smo imale iz veoma dosta razloga. Tipa stalno je pričala sve moje tajne, veoma je dvolična, a i izgubila sam poverenje u nju.
Od kako se poznajemo uvek su joj se magično sviđali isti dečaci kao i meni. Mislim, namerno je to radila. Čak je i namerno bila sa mojom simapitijom jednom. Nego, od pre nedelju dana mi se sviđa drug iz odeljenja ,toliko da je to nenormalno. Stano razmišljam o njemu, zarglim jastuk kada krenem da spavam i zamišljam da je to on. E sad, ta moja “bff” je pre neki dan sela sa njim, i kad me je pogleda samo se nasmeje, onako zlobno. I ja sam besnela na cčsu. Mislim, bff, sadašnja me je smirivala. Posle sam je pitala da li joj se sviđa on, rekla je da. Pogotovo kad mi je rekla da je ON NJU zvao da sedne sa njime, pao mi je mrak na oči. Ali mislim da laže.
Ja ne znam stvarno šta da radim, da joj kažem da mi se on sviđa, nema šanse, jer će odmah da mu kaže, ili nekim tračarama. A njemu TEK nema šanse. Stvarno ne znam šta da radim, ako bi mogao da me posavetuješ.
I još jedan problem, takođe sa njime (skratiću jer sam se baš raspisala). On i ja smo se prošle godine baš lepo družili, bio mi je najbolji drug. Zatim mi je samo stigla poruka od njega da ne želi da se družimo. Od prošle godine, retko smo kad pričali. Ne znam kako da pokrenem neku konverzaciju sa njim. Hvala unapred💕

SAVET: Odnosi kakve opisuješ sa tom drugaricom očigledno govore da ne možete da funkcionišete i da imate neki kvalitetan odnos, zato bi najbolje bilo da se malo distanciraš od nje i da joj više ne govoriš svoje tajne i druge lične stvari. Što se tiče simpatije prema tom drugu, razumljivo je da te ona još više nervira ukoliko mu je trenutno bliža nego što si ti, pogotovo ako to radi namerno. Ponekad je ignorisanje dobar način da ljudi prestanu da rade nešto što nas nervira, jer im ignorisanjem pokazujemo da nas njihovo ponašanje ne dotiče. Međutim, ako već nisi sa njim u najboljim odnosima, a baš ti se dopada, probaj da na neki način izgladiš taj odnos sa njim. I zapamti da to ne može odjednom. Probaj postepeno da započneš neki razgovor s njim npr. vezano za školu, za društvo ili nešto što on voli da radi (ako igra igrice, ili ako se bavi nekim sportom), probaj da se vratiš na taj drugarski odnos koji ste imali. Tek kada budete imali ok odnos ponovo, onda možeš razmišljati šta dalje sa svojim simpatijama prema njemu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.