SOS: Bojim se da me neće prihvatiti

Dragi HEJ!, pišem ti prvi put i nadam se da ćeš mi pomoći. Ja imam 15 godina i jako sam zaljubljena u jednog dečka. Najveći problem mi je što mu nisam priznala da mi se sviđa i jako se bojim da mu kažem, jer
sigurno neće želeti vezu i samo će me iskulirati, a ne bih volela da se to desi. Molim te pomozi mi, daj mi neki savet, ne znam kako da mu priznam, a da sve bude kako treba.

SAVET: Nama se čini da bi najbolje bilo da mu pokažeš postupcima da ti se sviđa, a ne da mu “priznaš” to jest ne kažeš direktno. Na takav način ćeš se i ti osećati prijatnije sa svim tim, a čak i ako bude došlo do odbijanja, neće biti tako direktno i oštro kao što bi moglo da bude ako bi mu rekla šta osećaš. Zbog svega toga i drugih prednosti, predlažemo ti da probaš flertuješ sa njim i da mu na takav donekle indirektan način staviš do znanja da si za njega zainteresovana. Probaj da se nađeš u njegovom društvu, da pričaš sa njim ili čak da ga dodaš ili zapratiš na nekoj od društvenih mreža. Mogućnosti su brojne i zavisi samo šta je tebi najpraktičnije i gde ćeš se osećati najlagodnije.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.