SOS: Bojim se dodira

PROBLEM: Imam 13 godina i dečka s kojim sam u vezi već godinu dana. Mislim da me jako voli, kao i ja njega. Nikad se ne svađamo, uvek me razume i pomaže mi. Jako mi je privlačan, ali kad me poljubi i zagrli, osećam nekakvu sramotu. Jednostavno se bojim da ga dodirnem. Ipak, da ga ne uvredim, ponašam se normalno, ljubim ga i grlim, ali više na silu. Pomozite! Hoću li uvek tako da se osećam?

SAVET: Ukoliko se već tako osećaš prilikom dodira i poljubaca sa njim, postoji mogućnost da, bez obzira na to što ste tako dugo zajedno, još uvek nisi spremna za tako nešto. I kada se tih godinu dana veze uzme u obzir, ti si i dalje jako mlada za neke ozbiljnije veze. Ono što je sigurno jeste da ne treba sebe da siliš na stvari koje ti ne prijaju samo da ga ne bi uvredila. Iako je tebi okej sa njim i lepo se slažete, možda bi ti najviše odgovaralo da na tome i ostane. Jasno je da ti ne želiš da ga uvrediš ili povrediš na bilo koji način, ali ne treba da radiš protiv sebe i onoga što osećaš. Predlažemo ti da dobro razmisliš o tome šta je to što ti najviše želiš, ali da budeš sasvim iskrena prema sebi i da se ne ustručavaš zbog pomisli da bi njega mogla povrediti. Kada doneseš odluku o tome, ne plaši se da mu kažeš šta ti smeta a šta voliš. S obzirom na to da ste toliko dugo zajedno i da kažeš da se dobro razumete, trebalo bi da on razume i poštuje tvoje želje. I važno je da znaš da je okej čak i ako npr. ne želiš da više budete zajedno, jer ako osećaš previše pritiska ili nelagodnosti, bez obzira na to što se npr. ne svađate i sve je okej između vas, to možda ipak nije to. MIsli na sebe i donosi odluke koje su dobre za tebe! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.