SOS: Borba sa kilogramima

PROBLEM: Ćao dragi HEJ!-u. Moj višegodišnji problem je višak kilograma, ali ne znam kako da ih se rešim. Imam 12 godina i 55 kg, a visoka sam 1,55. Da li imaš neki savet koji bi mi pomogao. Bila bih veoma zahvalna. Da li su dijete dobre za moj uzrast?
Sara

SAVET: Dijete nisu preporučljive, ali balansirana ishrana jeste. To znači da je potrebno da vodiš računa šta, kada i koliko jedeš, a u ovome ti mogu pomoći odrasli, s obzirom na to da navodiš da više godina imaš problem sa neumerenom ishranom. Naš savet je da sa roditeljima posetiš nutricionistu koji će ti pomoći da utvrdiš šta treba da promeniš u ishrani kako bi problem viška kilograma zauvek rešila. Leto je idealno vreme da započneš tako nešto, jer ima puno svežeg voća i povrća koji ti mogu pomoći da lakše izgubiš kilograme. Zato ne gubi vreme i pravac kod nutricioniste.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.