SOS: Brat me gnjavi

Dragi Hej pišem vam opet , nadam se da ćete mi pomoći . Brat me gnjavi , govori mi ružne reči iz čista mira, to me povredilo pa sam se sklonila, ne mogu to više da trpim . Može neki savet?

SAVET: To baš nije okej prema tebi sa njegove strane! Normalno je da između braće i sestara ponekad bude svađa i zadirkivanja, ali je loše ako se to događa mnogo često. Pokušaj da ga zamoliš da to ne radi i predloži mu da se potrudite da budete u dobrim odnosima. Reci mu da nema razloga da se tako ponaša prema tebi, i da bi bilo mnogo bolje kada se ne biste svađali i kada biste se lepo slagali. Ako to ne upali, reci mu da ćeš morati da nešto kažeš roditeljima, pa ako ga ni to ne ubedi da prestane i promeni svoje ponašanje, zamoli roditelje da probaju da ti pomognu da rešiš taj problem sa njim.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.