SOS: Brinem za drugaricu

PROBLEM: Imam jednu drugaricu kojoj je nedavno preminuo tata. Kako sam upisala školu u drugom gradu, nisam našla vremena da je posetim, ali sam saznala od drugih da nikome ne odgovara na pozive, kao ni na poruke. Po ceo dan je zatvorena u sobi i ne želi da razgovara čak ni sa majkom. Stvarno se brinem za nju. Volela bih da joj pomognem, da joj pokažem da nije sama u svemu ovome. Postoji li nešto što mogu da učinim?

SAVET: Tužni smo zbog tvoje drugarice jer je doživela nešto veoma bolno. Njeno trenutno odbijanje komunikacije sa drugima način je na koji pokazije svoju tugu i bol zbog gubitka oca. Iz pisma naslućujemo da si divna prijateljica, jer si uvidela značaj prijatelja i rodbine kako bi se smrt bliske osobe lakše prebrodila. Istraj u druženju (zovi je telefonom, piši, poseti je) i budi uz nju. Kada god možeš ponudi joj da budete zajedno i radite ono što biste inače radile. Ako je dobro poznaješ, pretpostavljam da znaš šta bi moglo da pomogne da se oseti malo bolje. Sada će manje uživati, ali to je u redu, to će potrajati dok ne bude dovoljno snažna da prihvati činjenicu da će njen tata uvek biti deo nje, iako fizički više nije tu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.