SOS: Bubuljice me muče već tri godine

Dragi HEJ!, imam 14 godina i imam problem koji me muči već 3 godine i kog ne mogu da se rešim na duži vremenski period, a to su bubuljice i mitiseri. Više puta sam pokušavala da ih otklonim i sprečim njihovu pojavu raznim kozmetičkim preparatima, maskama koje sam kupovala ili sama pravila. Informisala sam se na internetu, čak sam išla kod dermatologa. Saznala sam da je to genetski i da moja ishrana ili higijena i nega kože lica malo mogu uticati na njihovu pojavu i količinu. Ne znam šta da radim. Ne želim da ih sakrivam puderom ili bilo kakvom šminkom već želim da zaista rešim i iskorenim ovaj problem. Bubuljice i mitiseri su mi se prvi put pojavili krajem 4 razreda i svi su mi govorili da će proći za godinu ili dve. Stvarno mi je potrebna tvoja pomoć!

SAVET: Nažalost, nekad i pored sveg truda da se rešimo bubuljica, one su i dalje tu. Neki tinejdžeri imaju problematičnu kožu, pa se jako dugo bore sa svim tim. Nekome bubuljice nestanu već u srednjoj školi, a neki se muče i do sredine dvadesetih godina, pa i duže. Ukoliko si već sve to isprobala, zaista jedino što možeš jeste da ne odustaješ od čišćenja kože i svih ostalih preparata koje koristiš. Takođe, probaj da odeš kod još jednog ili više dermatologa. Nekada različiti doktori imaju različito mišljenje o našim problemima, i onda drugačije pristupaju lečenju. Možda ti drugi dermatolog da drugačije mišljenje, i uputi te na nove preparate. Pored toga, postoje tretmani lica koji se obavljaju u različitim kozmetičkim salonima. Oni jesu skuplji ponekad, ali mnogima pomognu. Neki od njih se rade samo jednom mesečno, pa bi cena možda bila prihvatljiva.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.