SOS: Bubuljice utiču na moje samopouzdanje

PROBLEM: Imam 16 godina i već 4-5 godina ne mogu da se otarasim bubuljica na licu. Sve sam pokušavala, bukvalno SVE i ništa mi nije pomoglo, kada god mi barem malo nestanu uz pomoću nekog preparata, nakon određenog vremena se opet pojave. Imam ih stvarno previše, naročito na obrazima tj. u predelu oko nosa, na bradi, iznad usana i malo na čelu – dakle SVUDA. Prati ih jako crvenilo. Išla sam i kod dermatologa, ali mi nije pomoglo. To previše utiče na moje samopouzdanje, ne mogu da se opustim, izbegavam izlaske i ne mogu sa ljudima normalno da komuniciram. Nekada čak izbegavam da se pogledam u ogledalo. Molim Vas, pomozite jer ne znam više šta da radim.

SAVET: Problemi sa bubuljicama mogu zaista biti jako naporni i to na više načina. Ukoliko se tvoj problem toliko povećao, svakako da se sa tim ne možeš sama boriti i da ne možeš to jest ne bi bilo pametno da nasumično kupuješ neke proizvode. Predlažemo ti da opet posetiš dermatologa jer bi on zaista trebalo da ti pomogne. Možda ako ne taj kod kog si išla, možda neki drugi. U svakom slučaju, pomoć dermatologa bi trebalo da bude značajna jer može proceniti tip tvoje kože i u skladu sa tim ti može preporučiti preparate i tretmane koji ti mogu pomoći. Samo ne odustaj, većina je kroz to prošla i nije lako, ali ne daj da te to porazi.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.