SOS: Bune me moja osećanja prema drugu

Dragi Hej, imam jedan problem. Sa mnom u odeljenje ide jedan dečak, ali tek od petog razreda, a sad smo sedmi. Dobar mi je drug i uvek mogu da mu se obratim ako mi nešto treba. Ali problem je u tome na primer kad smo na času, i ja se slučajno okrenem da pogledam šta rade oni u zadnjim klupama, on stalno gleda u mene. A pri tom, ja umesto da se okrenem i nastavim da radim nešto meni odjednom pocrvene obrazi i počnem da se smejem iz ne znam kog razloga. I stalno kad pričamo imam osećaj da želi da mi se približi, i stalno baca neke šale na moj račun. Veoma mi je glupo jer mi se sviđa neki drugi dečak, a i on nije nešto lep i bilo bi čudno kad bih bila zaljubljena u njega, pre svega zato što idemo u isto odeljenje. A ne mogu da razgovaram sa najboljom drugaricom o tome, mislim jednom kad sam spomenula to, ona je rekla da on tako stalon gleda na času u sve devojčice i da mi se čini samo. Ali nikome ne mogu da opišem kako se osećam kad me pogleda, u tome i jeste problem, kao da su mi pomešana osećanja. Ne znam šta da radim. Molim te za pomoć!

SAVET: Ti ćeš sama najbolje proceniti da li ti se sviđa kada budeš malo bolje razmislila o tome šta tačno osećaš. Nama deluje da ti se malo dopada, ali opet naglašavamo da ćeš sama najbolje znati. Nije isključeno da ti se obojica sviđaju, samo je sada pitanje koji ti se više sviđa. Imaj na umu da je to sve ok, i da ne treba da smatraš da je glupo ili čudno da ti se on dopada. Nije važno ni to da li je “baš lep” ili ne, da li idete u isti razred ili bilo šta drugo, prosto je ok da ti se dopada baš on. Nemoj da brineš oko toga šta bi drugi rekli, jer je to samo tvoja stvar. Ne biramo ko će nam se dopasti, prosto se tako nešto samo desi. I ne treba da se toliko brineš oko svega toga, već reci sebi da je sasvim ok da ti se dopadne neko poput njega. Što se tiče toga da li se i ti njemu dopadaš, to ćeš po njegovom ponašanju najbolje proceniti (ako te gleda, smeška ti se, priča često sa tobom…), pogotovo ako postoje trenuci u kojima ste sami. Još jedna stvar, čak i da on ne oseća isto, i da si ti jedina koja ima bilo kakva osećanja, tvoja najbolja drugarica bi trebalo da ti se nađe. Ako imaš potrebu da deliš to sa njom, to je takođe ok, i probaj da popričaš još jednom s njom o tome. Reci joj kako se osećaš, kako su ti osećanja pomešana i kako bi ti mnogo značilo da te sasluša, razume i podrži. Ako ti je najbolja drugarica i ako imate dobar odnos, trebalo bi da ovaj put razume! 😉

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.