SOS: Čudna BFF

PROBLEM: Imam problem. Imam BFF i, naravno, ona može i sa drugima da se druži. Ali ona ne provodi vreme sa normalnom decom, nego sa čudacima, sa dosta mlađom decom od nje. Postaje čudna, sve više se glupira, postaje kao ta deca. Po hodnicima škole se stalno igra “šuge” sa njima. U početku je bila savršena, ali sada se mnogo promenila. Kažem joj da mi se ne sviđa što se druži sa čudacima, ali nju baš briga. Postaje ISTA kao oni! Ne razumem je više! Zbog toga mi treba pomo
. Ako ovo izađe u časopisu i ako ona pročita, nadam se da će me shvatiti.

SAVET: Volela bi da je sve kao pre, ali svi se s vremenom menjamo. Promene same po sebi nisu loša stvar, već naprotiv, omogućavaju nam da druge i sebe vidimo na nov način. Tvoja BFF se dobro oseća u novoj ulozi koju ima sa mlađom decom. Nisam sigurna da će objavljivanje tvog pisma zaustaviti promene u vašem odnosu. Možeš da je prihvatiš ovakvu kakva je sada i da je pitaš šta joj se dopada kod mlađe dece i da tebe nauči tome. A možda više nećete biti najbolje drugarice, jer razvijate različita interesovanja.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Priredile: psihoterapeut Tanja Dobrić Brankov i Sanja Matasić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.