SOS: Čudna ljubavna situacija

Zaljubljena sam u jednog dečaka koji je do pre par meseci bio i simpatija moje najbolje drugarice, što je predstavljalo veliki problem za nas dve. Oni se znaju od kada su bili jako mali, i u početku joj nisam verovala kada mi je rekla da na njega od sada gleda samo kao na najboljeg druga, ali sada sam sigurna da je to istina. Ali ne znam šta on oseća prema njoj. Njih dvoje idu zajedno u odeljenje i sa njim se u stvari družim i razgovaram najčešće samo kada je ona tu. Skoro smo izašli napolje nas troje i situacija je bila prilično čudna. On je, inače, sa svima jako prijateljski nastrojen, a posebno fin prema devojkama. Kad smo se moja drugarica i ja našle s njim, prvo je sve bilo sasvim normalno, pričali smo i zezali se. Neko sa strane je dobacio da sam slatka, i on (moja simpa) je to „potvrdio” i onda mi poljubio ruku, filmski?!? Potpuno spontano. Kasnije, na ulici je pomazio psa koji je od njega odmah pobegao, i rekao njegovoj vlasnici „Izvinite, životinje me ne vole” a ona je dobacila: „Vole te devojčice”. Tada se okrenuo prema meni i rekao: „Vidiš, treba da me voliš”. Usput je mojoj drugarici spontano govorio „*njeno ime*, volim te” ?! Kada smo se vraćali kući, dugo smo čekali prevoz, i odjednom me je pozvao (samo mene) da se prošetam sa njim. Odjednom je počeo da me nosi?!… To je trajalo oko 10-ak sekundi, a onda nam je drugarica počela da maše (bila je udaljena) i pozvala nas da požurimo jer nam je stigao prevoz. Ne znam zašto, ja sam kroz šalu samo rekla: „Ne umem da trčim”….i onda me je ponovo trčeći nosio do tramvaja. Inače, svi govore da je on zaljubljen u tu moju drugaricu, ali sve je jako zbunjujuće, pogotovo zato što se pre tog događaja čak i nismo mnogo družili. Sigurna sam da se pre toga često tako ponašao i sa njom. Ne znam šta da mislim, šta da radim. Nadam se brzom odgovoru! Imam molbu da mi odgovorite na sajtu, jer neću biti u mogućnosti da kupim neki od narednih brojeva časopisa. Hvala.

SAVET: Njegovo ponašanje zaista jeste malo neobično – naime, inače bi njegovo ponašanje moglo da se tumači kao da flertuje sa tobom, međutim, neobično je što se na sličan način ponaša i prema tvojoj najboljoj drugarici. Postoji mogućnost i da ste mu simpatične i jedna i druga, da je zainteresovan za obe, a možda je prosto takav prema devojkama. Ali naravno, ništa od toga nije sigurno dok on ne da više nagoveštaja oko toga prema kome šta oseća. Stoga, ukoliko si sigurna da su odnosi između tebe i tvoje drugarice dovoljno okej da možete da pričate o tome, ako si sigurna da je njoj okej da ti sa njim nešto probaš (ako je istina da joj se više ne sviđa) možda bi mogla da je pitaš kakav je prema njoj i kako ona tumači njegovo ponašanje. Ukoliko ti je ipak malo previše da sa njom pričaš na tu temu, ostaje ti da dobro osmotriš njegovo ponašanje prema tebi u budućem periodu. Ovo što se nedavno desilo jeste na neki način isprovociralo to da pomisliš da je takođe zainteresovan za tebe, ali kada se uzme u obzir i njegovo ponašanje prema tvojoj drugarici, potrebno je da još neko vreme budeš “na oprezu” da bi videla šta je zapravo u pitanju. Ukoliko nastavi da se tako neobično ponaša prema tebi, predlažemo ti da probaš da i ti njemu očiglednije pokažeš da si zainteresovana za njega i da vidiš kakva je njegova reakcija na tako nešto. Ako ni to ne pomogne i ne dovede te do nekog jasnog odgovora, pokušaj da skupiš hrabrost i pitaš ga o tome – pitaj ga šta sve to znači. Iako ti je možda frka da uradiš tako nešto, to je dobar način da saznaš o čemu se radi i da znaš na čemu si. Želimo ti sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.