SOS: Čudna online veza

Ćao, pišem drugi put i molim vas da izbacite i da mi pomognete što pre, pa ovako, bila sam u vezi prošle godine s jednim dečkom ali preko interneta. Ja sam se s njim dopisivala svakodnevno, i to je trajalo 6 meseci. Ja sam se mnogo zaljubila u njega. Prošlo je 6 meseci, ta veza se totalno raspala, jer me je on napao da sam se dopisivala sa njegovim drugovima, i mi smo raskinuli. A ja uopšte nisam pisala, to nije istina, dopisivala sam samo sa jednim, i taj drug je pričao da se on mnogo zaljubio u mene (taj što je bio sa mnom u vezi 6 meseci). Ja sam bila mnogo srećna kad je to rekao, i od kada me je on napao da se dopisujem sa njegovim drugovima sve se raspalo. Zatim je došla Nova godina, on mi je čestitao i napisao mi je da me voli, i ja sam njemu napisala, i on je poslao srce i ja sam, i onda je samo pregledao. Zatim u aprilu me je pitao da se vidimo, ali bilo je kasno – 10 uveče, nisam mogla da idem u to doba, on je samo napisao “u redu”. Zatim je prošlo 3 meseca i on mi je opet poslao poruku kao “zaboravu”, ja sam napisala kao “Znam da si me zaboravio, on je napisao pa nikada se ne setiš da pošalješ poruku prva”, ja sam napisala “Pa ne javljam se prva nikome, on je odgovorio kao “Pa dobro” i počeo je posle godinu dana da priča o prošlosti, i tu me je napadao i ja sam napisala “Ti se mene setiš samo kad ti je dosadno”, on je napisao “Pa da, to si i zaslužila od mene samo si za sprdnje”. Napisala sam da mi se ne javlja više, zatim on je napisao “Može savet?” Ja sam napisala da mi ne trebaju njegovi saveti, a on je napisao “Nemoj previše da lažeš”, ja sam samo napisala “hahahaha ok”. Pričala sam s drugaricom o ovome i ona je rekla moguće je da me i dalje voli zato što se javio, ali uopšte ne znam, treba mi vaš savet molim vas što pre odgovorite.

SAVET: Razumljivo je da te njegovo ponašanje zbunjuje jer ti se on tako nasumično javlja i čas bi da se vidite, a čas ulazite u raspravku. S obzirom da deluje kao da ti se on poprilično sviđa, predlažemo ti da pokušaš da pričaš sa njim o tome. Dovoljno se znate i dovoljno ste u svemu tome da biste mogli da vodite takav razgovor. Pitaj ga zašto ti se javlja, kako se on oseća u vezi sa tobom, da li bi želeo da ponovo nešto bude između vas. Ako skontate da možete da izgladite odnose i da se slažete, ako biste oboje želeli tako nešto i deluje vam da možete da ponovo funkcionište zajedno, okej je da se pomirite. Ali ipak budi oprezna i prati to kakav vam je odnos, jer ako on nastavi sa tim raspravkama i ako nastavite da se međusobno svađate i raspravljate oko stvari koje su se ranije desile, ponovni ulazak u vezu sa njim možda i nije dobra ideja. Ponekad ako stvari ne funkcionišu između dvoje ljudi, najbolje je da se raziđu i pronađu nekog drugog ko bi im odgovarao. Pazi na sebe i svoje potrebe. Želimo ti sreću!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.