SOS: Čudna sam kad je ljubav u pitanju

Dragi časopisu HEJ! zamolila bih te za pomoć. Ja sam osoba koju baš i ne zanima ljubav. Nekako mi je čudna i to kada parovi šalju srca jedni drugima… Svi me znaju kao osobu koja takve stvari ne voli. Imam 14 godina i veoma sam detinjasta i puna energije. Volim kada sam slobodna i gadi mi se romantika. Ali kada sam bila u selu svideo mi se jedan dečak kao i ja njemu. Pošto je znao da mu se sviđam stalno me je zvao da se sakrijem sa njim kako bi me poljubio, ali ja nisam htela zato što sam volela da trčim i da se smejem sa svima a ne da idem za njim. Ipak jedne noći sam otišla sa njim zato što sam htela da imam dečka baš kao i sve moje drugarice. Otišla sam i poljubili smo se. To je bio moj prvi poljubac i nije bio poseban pa mi nije promenio mišljenje o ljubavi. On me je svako veče zvao da idem sa njim ali ja nisam htela, prosto me nije privlačio. Sada kada sam se vratila iz sela pomalo mi nedostaje. Ne znam kako pošto nisam sigurna da ga volim. On jeste lep ali nije moj tip. Mi smo dva različita sveta. I dalje smo u kontaktu i stalno govori kako me voli i kako sam ja savršena za njega. Kaže da će za mene sve uraditi kao i da ce postati tip dečka kakvog ja volim. Ja ne želim da ga menjam. Pitao me je za vezu ali ne znam šta da mu dogovorim. Jedva ga poznajem. Ne živimo blizu. A ja sam veoma čudna po pitanju ljubavi… Šta da radim?

SAVET: Kuda si žurila te večeri kada ste se poljubili? Uvek je jak pritisak društva i nije lako kada odudaramo od vršnjaka. Ipak, to nije zaista ništa strašno i ne moramo zbog toga biti odbačeni. Ako tebe sada ne interesuju momci u smislu veza, to je skroz ok. I za to će doći vreme. Ti bi trebalo da pratiš sebe, svoja osećanja, želje i interesovanja, a ne da se krojiš po očekivanjima vršnjaka. Stoga, predlažemo da ubuduće ne radiš to, da se ne povodiš raznim trendovima već da pratiš svoje potrebe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.