SOS: Da li da čekam da se on meni javi ili da ja napravim prvi korak?

E ovako, u drugom polugodištu ove godine sam se prebacila u novu školu, ali mi niko nije u početku bio zanimljiv od dečaka. Pre jedno mesec dana možda i više sam gledala zahteve za praćenje na instagramu i videla zahtev od jednog dečka iz drugog odeljenja. Taj zahtev je tu bio bar nedelju dana. Zapratila sam i ja njega i primetila sam da me u školi gleda. Svideo mi se baš jako i rekla sam sestri koja ide sa njim u razred. Javila sam mu se na fejsu i pitala ga za neko takmičenje ali se naš razgovor tu završio. Posle toga me je češće gledao, zapratili su me i njegov stariji brat i najbolji drug skoro. Kao što sam pomenula imam sestru koja ide sa njim u razred, ali neću da mi ona sređuje jer će ispasti da sam baš zaljubljena. Takođe mi je sestra rekla da je bio srećan taj dan kad sam mu se javila. Oboje smo 7. razred ali smo ranije krenuli, stariji je nedelju dana od mene i oboje imamo isti broj na dresu u sportu koji treniramo. Meni se on sviđa, ali ne znam kako da mu priđem. Drugarice su mi po ovoj priči rekle da mu se verovatno sviđam ali ja se plašim da će me društvo iz razreda zezati ako mu priđem u školi, jer niko tu ne zna da mi se sviđa, a sramota me je da mu se javim opet na fejsu. Da li da čekam da se on meni javi ili da ja napravim prvi korak, i ako da kako da ga napravim? Izvinjavam se što sam se raspisala ☺

SAVET: Postoje osobe koje ne vole baš puno da kuckaju. To ne znači da nisu zainteresovani, već prosto ne vole takav vid komunikacije. Stoga, to može biti jedno od mogućih objašnjenja za nejgovo ponašanje. Ti možeš probati da mu više lajkuješ postove na fejsu i instagramu, a možda bi mogla i da probaš opciju “Poke”. Uz aktivnosti na društvenim mrežama, bilo bi jako korisno da probaš sa njim uživo da ćaskaš i da flertuješ. Na takav način ga možeš ohrabriti da ti priđe ukoliko je zainteresovan i spreman za nešto više od pukog druženja.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.