SOS: Da li da mu priznam osećanja?

Imam 15 godina. Još od 5. razreda mi se sviđa drug iz odeljenja. U petom i šestom razredu me mrzeo i stalno smo se svađali, ali u sedmom razredu smo se jako zbližili i u osmom postali najbolji drugari. Problem je što se on meni i dalje sviđa čak i nakon 4 godina… Da li da priznam osećanja i ako ne kako da se odljubim?

SAVET: Jako je škakljivo to šta bi trebalo raditi u situaciji kada ti se sviđa najbolji prijatelj. Već smo pisali o tome, možda si do sada i pročitala, ali svejedno ćemo ti odgovoriti. Postoje postupci nakon kojih “nema nazad”. Dakle, sve ono što kažemo ili uradimo nosi sa sobom neke posledice. Ukoliko ti njemu budeš rekla da ti se sviđa, postoje tri scenarija. Prvi scenario je da se i ti njemu sviđaš, pa da postanete par. Problem sa tim je, šta nakon raskida? Možete li ostati prijatelji? Većina to ne uspe, ali srećom postoje izuzeci koji ostaju prijatelji i nakon raskida. Drugi scenario je da mu se ne sviđaš, da ti to otvoreno kaže i da te odbija, pa da se nakon toga udaljite i prestanete da se družite. Treći i najmanje verovatan scenario je da mu se ne sviđaš, ali da to izjavljivanje ljubavi ne utiče na vaše prijateljstvo, te da nastavite da se družite. Sada, kada smo ti sve to pobrojali, ti izvagaj šta ti je najbitnije i učini ono što ti smatraš najboljim.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.