SOS: Da li da napravim prvi korak ili da čekam njega?

Dragi HEJ, nadam se da ćeš mi pomoći. Odnosno uverena sam u to, jer si ti najbolji časopis na svetu. E ovako. Pre otprilike tri meseca dvojica dečaka iz moje generacije (nismo isti razred) rekli su mi da se sviđam jednom njihovom drugaru. Tada mi to nije ništa značilo, jer sam mislila da se zezaju. Ali oni su ga često zezali za mene i mene su pitali da li mi se on sviđa. Počeo mi se tada malo sviđati, dok ga ranije nisam ni primećivala. Sada mi se više sviđa kada sam ga počela više primećivati. Ne pričamo baš često, pa ne mogu znati da li mu se i dalje sviđam. Kako to da saznam? Njegovi drugovi ga još zezaju za mene, čujem to često kada prođem kraj njih. Da li da napravim prvi korak ili da čekam njega? Čini mi se da ću čekati večno, a ako ja napravim prvi korak bojim se da će me ignorisati. Možda mu se ne sviđam više ili mu se nisam nikad ni sviđala?

SAVET: Skroz je ok da načiniš prvi korak, tako ćeš sigurno saznati da li mu se sviđaš ili ne. I bravo što si spremna da probaš tako nešto! U pravu si, uvek postoji taj strah da nas neko odbije, ali i to je skroz ok i normalno, i nekad moramo da prođemo i kroz to. Nekad bude baš bezveze, ali brzo prođe taj osećaj i nastavimo dalje. Ipak, ukoliko ga drugovi tako dugo zadirkuju za tebe, verovatno je da tu postoji bar neka simpatija s njegove strane. To neka ti bude nešto što ćete ohrabriti da načiniš prvi korak. Probaj da mu se malo približiš i slobodno više nego do sad pričaj sa njim. Kroz razgovor ćeš primetiti nagoveštaje da li simpatije i dalje postoje. Možeš i da ga pitaš da prošetate ili radite nešto zajedno, i ako osetiš da je trenutak, možeš mu otvoreno reći da ti se dopada. Videćeš njegovu reakciju i znaćeš šta dalje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.