SOS: Da li da nastavim da se trudim oko njega ili da već sutra krenem dalje?

PROBLEM: Sviđa mi se jedan dečko i to veoma. A jedne večeri smo se videli i zabavljali, i veoma nam je bilo lepo. Već sutradan je rekao da bi trebalo da raskinemo i ja sam pristala ne želeći da ga teram na nešto što ne želi, ne znajući koji je pravi razlog. Istog dana moja drugarica i ja smo došle na mesto gde on radi i normalno pozdravila sam se sa njim kao da ništa nije bilo, ali kada je razgovor potekao on me ni jednom nije pogledao, već je pričao sa mojom drugaricom. Možda me je par puta mahinalno pogledao, ali ništa me skoro nije ni pitao.
Kada je on otišao da uradi nešto, pitala sam drugaricu “zašto ćuti i ne priča sa mnom, već samo s tobom?” A ona mi je odgovorila “sigurno mu je neprijatno jer ste danas raskinuli”. Meni se on zaista svideo, i zaista je dobar dečko, a te večeri je bio pomalo i snužden iako se smejao. I sada me to muči. Da li treba da nastavim da se trudim oko njega ili da pokušam da zaboravim na sve i krenem dalje?

SAVET: Ukoliko ti je do njega stalo i ako ti se čini da i dalje postoje šanse za vas, u tom slučaju bi mogla da probaš da popričaš sa njim o tome. Možeš mu se javiti i započeti temu o vama. Ipak, ukoliko bi tako nešto radila samo iz dosade ili sujete, onda je vreme da na to staviš tačku. Nikada nije lako završiti sa nekim, ali je ponekad to neophodno kako bi nastavila dalje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.