SOS: Da li da oprostim drugarici?

Sve je počelo na mom rođendanu, moje dve najbolje drugarice su se zaljubile u dva dečaka.Pošto ja nemam simpatiju, one su počele da pričaju da sam se zaljubila u nekog koga ni ne znam. Pola odeljenja je saznalo za to, a kao šlag na tortu i njegov komšija je saznao! Jedna od njih dve mi se izvinjavala ceo dan i rekla da se neće ponoviti, a evo i ovih 10-ak dana je stvarno održala obećanje. Ova druga me živcira svaki dan, radile smo projekat i meni nije bilo dobro i ona mi je ugasila svetlo u WC-u! Izašla sam i otišla svojoj kući jer mi nije dobro. Družim se sa jednom drugom devojčicom jer me ona shvata, dok moja stara BFF šalje poruke “Zašto se družiš sa njom?”, “Zašto me izbegavaš?”. Danas mi je posle osam dana žestoke svađe poslala poruku i rekla kako ona nije ništa skrivila, kako je to bila moja druga BFF, a ja sam svojim očima videla i čula nju! Pomozite mi ili mi dajte neki savet ne znam šta da radim. Da li da ovekovečimo ovu svađu i budemo samo drugarice ili da joj oprostim sve?

SAVET: Normalno je da ponekad dođe do svađe između najboljih drugarica, pa su neke svađe manje, dok su neke veće i ozbiljnije. Što se tiče odluke o tome šta treba da uradiš, važno je da razmisliš o tome šta ti želiš, da li možeš da joj oprostiš, da li bi volela da ostanete najbolje drugarice, bez obzira na sve, i slično. Razmisli o tome šta bi dobila, a šta izgubila u oba slučaja (bilo da se pomirite, bilo da više ne budete najbolje drugarice), pa u skladu sa tim odluči šta ćeš. Ono što mi možemo da ti savetujemo jeste da ne donosiš ishitrene odluke, i da razmotriš to što ti se ona javila, poslala poruku sa objašnjenjem, što znači da je njoj stalo do tebe, da joj nedostaješ i da bi volela da se pomirite. Možda bi najbolje bilo da se nađete i popričate o svemu, da se zajedno dogovorite oko toga šta bi bilo najbolje uraditi (npr. ako se pomirite da se dogovorite da nećete dozvoliti da se u vašem prijateljstvu ponovo dogodi tako nešto). Pitaj je oko svega što te muči, npr. oko toga što misliš da te je slagala (oko toga da je druga drugarica rekla nešto što misliš da je ona), jer ako je to istina, možda je to rekla jer je jako želela da se pomirite. Tako da ti još jednom napominjemo da sve to uzmeš u obzir prilikom donošenja odluke. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.