SOS: Da li da probamo opet da budemo u vezi?


Raskinula sam sa dečkom s kojim nisam imala previše susreta, samo 3 puta smo se sreli. Inače, ne živimo u istom mestu, ali ćemo se od naredne školske godine više viđati jer ja krećem u istu srednju u koju ide on, u njegovom gradu. Imali smo manje svađe, zbog istih stvari. Mnogo je postao nervozan, i hladno odgovarao na poruke, jednom je došlo do svađe zbog toga. Ima velikih problema kući i sam mi je sve objasnio. Ušli smo u vezi sad u aprilu i prekinuli jer ima previše problema, ostao je bez telefona i želi da se odvoji od “sveta”. Roditelji ga ne razumeju, uopšte se ne slaže sa njima. Mnogo mu je teško, htela sam da mu budem podrška ali ne želi da me povredi svojom nervozom. Prekinuli smo. Ali ne želim da to bude zauvek. Želim da nastavimo kad tad. Šta mislite, da mu se javim nakon mesec dana (možda će se i on prvi javiti jer ostajemo u kontaktu) ili da čekam do srednje škole? Zavolela sam ga, ne i previše ali nedostaje mi sve što sam imala s njim i želim da nastavim. On isto tako, ne verujem ni da me voli iskreno, ali mu je previše stalo do mene. Šta mislite, šta da uradim, da li da probamo opet nekad da budemo u vezi, ili da čekam srednju školu? Da mu se javim za mesec dana da se nađemo ili vi imate neki drugi predlog? Da li mislite da bi i on pokušao nešto sa mnom ponovo iako me nije voleo iskreno? To je sve zbog u problema kući, preopterećen je i nije spreman za vezu zbog toga. Šta mislite?

SAVET: Ukoliko ti imaš želju da mu se javiš onda nema potrebe da se preračunaš u vezi sa tim kada bi to trebalo da bude. Zašto bi to radila? Odnosi nisu takvi ili barem ne bi trebalo da budu. Nije lepo ni iskreno igrati igrice. Tako da ukoliko želiš da mu se javiš, javi mu i javi mu se sada. Ne moraš da budeš u vezi sa njim da bi ostala u kontaktu sa njim. Ok je da se samo dopisujete i družite, posebno ukoliko ti je do njega stalo i ako želiš da mu budeš podrška.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.