SOS: Da li da se pomirim sa drugaricom?

Ćao, dragi Hej! Nadam se da ćeš mi pomoći u ovom problemu. Imala sam najbolju drugaricu i onda smo se posvađale zato što me je izdala, ali to se desilo već nekoliko puta, i ja sam joj uvek oprostila, ali sad nisam mogla više da to trpim i rekla sam joj da više ne pričamo. Sad je letnji raspust, i ja uvek moj kućni bazen napunim vodom i zovem je da se kupamo zajedno, ali ovog leta nije tako. I nekako sam tužna od kad smo se posvađale i primećivala sam da je i ona dok smo išle u školu . Sad smo izgubile svaki kontakt i mislila sam da je pitam da se pomirimo, ali osećam se kao da ću da izgubim sav ponos, ako to uradim. Plašim se ako joj pošaljem poruku da se pomirimo da će da me ispali i da napiše da neće, to bi me mnogo povredilo. Ne znam da li da joj se javim da se pomirimo. A izdala me je tako što je sela u klupu sa jednom devojčicom sa kojom sam se mnogo svađala, ona se i pre toga družila sa njom ali ovo me je slomilo. Da li da joj pošaljem poruku da se pomirimo? Pls help me!

SAVET: Iako ti je frka i plašiš se da ponovo budeš povređena i da se ponovo ne posvađate, s obzirom da ti toliko nedostaje, savetujemo ti da ipak pokušaš da se pomiriš sa njom. Ona možda isto želi da se pomirite, ali s obzirom da si joj rekla da više ne pričate ne sme da se javi. Pokušaj da porazgovaraš sa njom i da rešite probleme koje imate. Imaj na umu da nije baš ok od tebe da očekuješ od nje da prestane da se druži s nekim jer ti nisi u dobrim odnosima sa tom osobom. A takođe, to ne mora da utiče na vaš odnos, možete lepo da se družite bez obzira da li je ona dobra sa tom devojčicom ili ne. Veruj nam da, ako je sve drugo okej između vas, ovo baš bezveze razlog za svađe i raspravke. Ako vam je stalo do prijateljstva, pokušajte obavezno da izgladite odnose. To što ćeš joj se javiti ne znači da ćeš izgubiti ponos, baš naprotiv, to je jako lepo od tebe! Probajte da se izvinite jedna drugoj. Čak i ako ona ne pristane i ako te to povredi, znaj da si učinila sve što je bilo u tvojoj moći i da si dala sve od sebe. Srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.