SOS: Da li da se posvađam sa njim ili da ga ignorišem?

Upoznala sam super dečka kad sam bila kod tetke na raspustu. Sve je bilo kao u bajci. Počeli smo da izlazimo, a on mi je ispričao mnogo toga o svojim roditeljima, društvu, izlascima i još neke stvari o sebi za koje sam kasnije saznala da su izmišljotine. Čak se ispostavilo da ima i devojku, ali da ona tada nije bila u gradu! Bila sam baš besna! Sad ne znam kako da se ponašam kad odem sledeći put jer znam da ću ga sigurno sresti. Da li da se posvađam sa njim ili da ga ignorišem? Drugarice mi kažu da napravim scenu, ali ja nisam spremna na to jer mi je očigledno i dalje stalo do njega.

SAVET: Baš je bezveze to što se desilo i što se tako poneo prema tebi. Ako su te stvari zaista tačne, onda ne samo da to nije bilo ok prema tebi, nego ni prema njegovoj devojci. Ipak, sledeći put kad se sretnete, pravljenje scene možda i nije baš najbolja odluka. Mi ti predlažemo da ga pitaš o svemu tome, da ga suočiš sa time što si ga uhvatila u laži i da ga pitaš zašto je to uradio. Na taj način ćeš izbaciti iz sebe tu ljutnju koju osećaš, a njemu će sigurno biti neprijatno kad shvati da je “uhvaćen”. Svađanjem i pravljenjem scene teško da ćeš išta postići sem što ćeš se još više iznervirati. I koliko god da ti se on i dalje dopada, predlažemo ti da se distanciraš od svega toga i da se ne upuštaš ni u šta sa njim (bar ne u romantičnom smislu). Pokušaj da skreneš misli sa njega i uskoro će ti se dopasti neko drugi. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.