SOS: Da li drugarici da kažem istinu?

Dragi Hej! prvi put ti pišem i nadam se sa ćeš mi odgovoriti. Imam 14 godina i imam drugaricu kojoj se jako sviđa jedan dečko. Taj dečko i ja se jedno vreme dopisujemo i pričali smo često o njoj. Rekao mi je kako je ona još mala i kako se ona njemu ne sviđa koliko on njoj. Da li treba da kažem istinu drugarici? Pored svega se brinem šta ako on počne da mi se sviđa ili ja njemu? Nadam se da ćeš mi pomoći!❤

SAVET: Iako je često najbolje reći istinu, postoje neki slučajevi u kojima je bolje prećutati. Tako se čini da je i u vašem slučaju. Ne bi bilo pametno da joj kažeš to što ti je rekao jer će onda dovesti u pitanje to zašto si se ti dopisivala sa njim, a da joj o tome ništa nisi rekla. Može čak posumnjati u tebe, vaše prijateljstvo kao i u to da vas dvoje nešto krijete. Zbog toga bolje drži jezik za zubima. Eventualno je samo nemoj ohrabrivati i buditi joj lažnu nadu kada je reč o njemu. Što se tiče tvog straha u vezi sa tim “šta ako” se on tebi svidi ili ti njemu, o tome nemoj ni razmišljati. Najgori su ti “šta ako” strahovi jer nas iscrpljuju a bez ikakvog realnog razloga. Stoga, samo lagano. Jedino ako želiš, možeš smanjiti kontakt sa njim u slučaju da se bojiš da ti se može svideti i da možeš povrediti drugaricu. Imaj na umu da kada god nešto radiš, ne bi trebalo da radiš ono što i sama ne bi volela tebi da se desi.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.