SOS: Da li on flertuje sa mnom i da li da mu uzvratim?

Dragi Hej, nikada do sada ti nisam pisala i nadam se da ćeš mi pomoći. Reč je o jednom drugu iz razreda. Nas dvoje smo se uvek družili, ali nikad nije pokazivao neke znake ljubavi. Pre neki dan smo bili na dvodnevnoj ekskurziji i bilo nam je divno. Uveče smo seli u neku drvenu dečiju kućicu on, još jedan drug, drugarica i ja. Drugarici i meni je bilo hladno pa smo se pokrile trenerkama. Ona se sklupčala kod jednog druga, a ja kod drugog. U jednom trenutku je stavio svoju ruku na moju nogu, pod izgovorom da mu je hladno. Dopustio mi je da legnem na njega što se pre nije dešavalo. Vremenom me je uhvatio za ruku, i držao me je dok nismo krenuli u sobe. Dok smo se vraćali kući nštta nije govorio. Juče sam slavila rođendan i njega sam naravno pozvala. Uveče smo svi ležali u trampolini i on me je opet hvatao za ruku. Gledali smo horor film, seo je do mene. Par puta mi se približavao, ali se brzo odmicao s obzirom na to da je moj tata ulazio u sobu. U školi dok su ostali dečaci tu, ništa nije govori, ali kada ostanemo u užem krugu prijatelja, gde je opušten, on nastavlja. Legne na tribine ili na travu, zove me da sednem do njega i čačka mi majicu i golica me. Sedmi smo razred, a ja još nisam imala momka. Pomalo mi se dopada, ali nisam sigurna da li on flertuje sa mnom. Šta da radim? Da li da mu uzvratim? Unapred hvala vam, najbolji ste!

SAVET: Sudeći po njegovom ponašanju, najverovatnije mu se dopadaš i svojim gestovima pokušava da ti to stavi do znanja. Od tebe zavisi da li ćeš mu uzvratiti, tj. zavisi od toga koliko ti se dopada i da li bi želela tako nešto. Sasvim je u redu da mu uzvratiš ukoliko gajiš ista osećanja prema njemu. Ali ako sad nisi sasvim sigurna šta osećaš i šta želiš, sačekaj malo pre nego što odlučiš, i razmisli o svemu tome.  Nema veze što nisi do sada imala dečka, to je sasvim u redu, i nemoj da žuriš sa tim ako ne osećaš da ti tako odgovara. Npr, nemoj da se smuvaš sa njim ako bi jedini razlog za to bio to što nikad ranije nisi bila u vezi, pa misliš da je sada vreme. Ne kažemo da ti razmišljaš u tom pravcu, ali ti naglašavamo da se, kada budeš ulazila u veze, vodiš time da to bude sa nekim ko ti se dopada. U principu, ako osetiš da ti se taj drug sviđa, slobodno se malo opusti i jeste ok da mu uzvratiš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.