SOS: Da li me gleda kao drugaricu ili simpatiju?

Ćao! Treba mi pomoć. Sviđa mi se drug iz odeljenja. On to već zna, ali se ništa ne dešava. Ne izbegava me kao što bi neki to uradili. Čak je sve okej. Kad ga uhvatim da gleda u mom pravcu, nasmejem mu se i on uzvrati. Kad nešto uradi skoro uvek pogleda kako ću ja da reagujem. Ne znam, možda ja samo tripujem, ali meni bar tako izgleda. Kad smo bili na jednoj od žurki, ja sam morala ranije da idem i drugarica mi je rekla da mu je bilo baš krivo. Ali kao što rekoh, ništa se konkretno ne dešava.Ne znam šta da radim. Da li me gleda samo kao drugaricu ili mu se sviđam ali nije toliko otvoren da bi napravio prvi korak?

SAVET: Možda ni on sam nije siguran šta oseća i da li mu se sviđaš, možda je stidljiv ili nešto slično. Ukoliko smatraš da postoje bar male šanse da se i ti njemu dopadaš, pođi od toga da postoji mogućnost da ne sme ništa da preduzme i da mu je mnogo glupo da nešto uradi. Sasvim je ok da ti prva nešto preduzmeš. Probaj da mu se približiš malo kako biste više razgovarali i kako bi mogla da bolje zaključiš da li ima ikakvih simpatija prema tebi s njegove strane. Nemoj da se stidiš, jer najgore što može da se desi jeste da on ne oseća isto i da ti to kaže. To nije baš scenario koji želiš, ali barem ćeš znati na čemu si i šta dalje da radiš. Ako primetiš jače znake da mu se dopadaš, kreni u akciju i pozovi ga da radite nešto zajedno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.