SOS: Da li ja da napravim prvi korak?

Ćaooss!!! Najjjboljii si časopis koji postoji! Ako je ikako moguće, treba mi savet. Sviđa mi se jedan momak koji ide u istu školu kao i ja. Uzgred, pratimo se na Instagramu. Volela bih da ga upoznam, ali ne znam kako. Stvar je u tome što ga ne viđam često u hodniku gde imam časove, tj. imamo časove na drugim krajevima škole. Da li da pokušam nešto preko Instagrama? Hvalaa unapred! Nadam se nekom dobrom savetu. ❤❤❤

SAVET: Ukoliko ga ne viđaš na hodnicima između časova, možeš npr. da pokušaš na odmorima. Sigurno možeš da ga “uhvatiš” negde na velikom odmoru i da mu priđeš. Ako ti je prijatnije, možeš da to probaš ako ga vidiš nasamo, kada nije u društvu. Takođe, ukoliko ti je previše frka za tako nešto, možeš da proveriš da li imate neke zajedničke prijatelje ili poznanike koji bi mogli da ti olakšaju da mu priđeš i da ga upoznaš preko njih. Budi slobodna da se raspitaš oko toga i da iskoristiš priliku ako je ugrabiš. Takođe, možeš kao opciju da iskoristiš i Instagram i da mu se tamo javiš, to je sasvim okej. Sama odluči šta ti se od svega toga čini najlakše. Pre nego što bilo šta uradiš osmisli šta bi mu rekla, bilo da mu prilaziš uživo, bilo da mu se javljaš na društvenoj mreži, npr. da si ga viđala po školi i da bi htela da ga konačno upoznaš ili nešto tome slično, šta god ti padne pamet. Ako mu se javljaš nekom porukom, razmisli o tome u kom pravcu bi mogla da ode vaša konverzacija i kako bi mogla da je održiš. Ipak, to ne znači da treba sve unapred da isplaniraš i da se striktno držiš tog plana, okej je da budeš spontana i da postupaš u skladu sa njegovim reakcijama. Budi hrabra i slobodno nešto preduzmi. Ostalo zavisi od njega i toga koliko je raspoložen za upoznavanje i druženje. Srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.