SOS: Da li mi je oprostio?

PROBLEM: Dragi Hej!, postoji jedan dečko koji mi se sviđa. Pisala sam već da je rekao da ga je baš briga što ga volim, ali ja ne mogu da ga prebolim. Pre par dana sam mu poslala poruku: “Dragi xxxxx , izvini za sve što sam ti loše uradila, i za svaku uvredu, i za sve što ti je smetalo, i za sve što ti smeta. Izvini zato što sam te u 6. razredu udarala knjigama po glavi. Izvini za sve što sam pogrešila. I to što me sada možda mrziš, imaš potpuno pravo, imaš i razlog. Još jednom IZVINI!” Htela sam da mu se izvinim. On je tada bio zaljubljen u mene (bilo je to u 6. razredu), i znam to jer mi se nabacivao i namigivao mi je, i pribijao se uz mene, a ja sam ga lupala po glavi sveskom. Znam da sam ja kriva što smo sada u lošim odnosima.  Sada tek vidim kako je njemu bilo kada sam ga tako grubo odbila. Da pređem na stvar, dan nakon što sam mu poslala poruku, imali smo informatiku. Pored mene sede sa jedne i druge strane dva dečka koji me zezaju za njega, i super su mi drugovi. I jedan uzme da mi trese glavu, i ja mu kažem da prestane, a on neće. A taj dečko koji mi se sviđa, sedi jako blizu. Onda on kaže njima da me ostave na miru i da me ne zezaju. Onda me oni ostave. Pitanje je da li je moguće da mi je oprostio??? Izvinite što je mail ovako dugačak, ali mislila sam da će detalji biti korisni.

SAVET: Baš lepo od tebe što si odlučila da mu uputiš izvinjenje! J Sa njegove strane je takođe jako fino što se založio za tebe i “odbranio” te od drugova. To verovatno jeste neki “znak dobre volje” sa njegove strane, ali ne možeš biti sigurna dok se ne desi još nešto. Pokušaj da ideš laganim koracima sa njim, nemoj mnogo da ga pritiskaš i požuruješ, jer još uvek ne znaš šta je njemu na umu i šta misli o celoj situaciji. Možeš za početak da mu se povremeno javiš kada se sretnete, ili ako ste već u istom razredu da pokušaš da popričaš nekad s njim o nekim neobaveznim temama i slično. Prati njegovo ponašanje i u skladu sa tim reaguj. Ako primetiš da popušta i da je raspoložen da pričate i da se družite, to je super, i lagano pokušaj da mu se približiš. Ipak, ako skontaš da on ipak nije zaintersovan i negativno reaguje, najbolje bi bilo da se malo povučeš i da popustiš. Koliko god ti bilo teško, ne možeš ništa na silu, i ako on nije zaintresovan za tebe na isti način kao što si ti za njega, probaj da ga preboliš. Naravno da to ne možeš tek tako, odjednom, moraš dati sebi vremena, i kasnije će biti bolje. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.