SOS: Da li mu se stvarno sviđam ili me zeza?

Dragi HEJ!, nadam se da mi možeš pomoći. Imam problem, zbunjena sam. Ima jedan dečak iz mog razreda koji mi se pre sviđao i sad on tvrdi da se ja njemu sviđam. U početku sam mislila da me zeza (jer je prethodni put saznao da mi se sviđa, pa sam mu ja kasnije kad je prestao da mi se sviđa to i rekla) i posle je sve bilo normalno. Sad skoro je počeo da se ponaša zaštitnički i da bude preterano dobar i da mi pomaže, takođe sam primetila da kad pogleda u mene se osmehne. Vidim da izgleda ljubomorno kad zagrlim jednog od mojih drugova. Kad smo bili na fizičkom, moje drugarice i ja smo igrale odbojku, a on je sa svojim drugovima igrao košarku i nama se dešavalo kako igramo da lopta malo pa nam ispadne i ode kod njih. Kad smo počele tek da igramo uvek je neka išla po loptu, ali negde na polovini časa sam ja išla po loptu ( koja se otkotrljala do njega) i on je uzeo loptu, pružio mi je, nasmešio se i rekao izvoli. I to se ponovilo mnogo puta. Ja sam zbunjena, jer ne znam da li mu se stvarno sviđam, ili me zeza i pomalo se plašim; šta ako se opet zaljubim u njega i posle budem povređena. Izvinite što je duže.

SAVET: Nismo sigurni zašto si isprva pomislila da te zeza. Ako je razlog tome to što je ranije znao da ti se dopada, ali nije bilo uzvraćeno s njegove strane – to ne mora ništa da znači. Postoji mogućnost da si mu se kasnije dopala. Potpuno razumemo tvoju zbunjenost, ali prema svemu što si nam rekla i kako si situaciju opisala, nama deluje da se ti njemu dopadaš, ali naravno, ništa nije sigurno dok ti on sam ne prizna. Ako si ti ponovo zainteresovana za njega, možeš da mu nekako uzvratiš na ta zadirkivanja i tako pokažeš svoju zainteresovanost. Ako nisi sigurna kako se sada osećaš u vezi sa njim, posveti se malo razmišljanju o tome, promisli šta je to što ti želiš i očekuješ. Razumemo tvoj strah da ne budeš povređena, ali čak i kad bi se tako nešto desilo, i to bi prošlo. Čak i to je sastavni deo odrastanja, i iz takvih stvari se dosta toga nauči. Ako ti se dopada i simpatije su obostrane, fokusiraj se na to, a ako kasnije dođe do toga čega se ti plašiš, veruj nam da će i to proći i da ćeš se i sa tim izboriti. U krajnjem slučaju, ako ste prethodni put pričali o tome kako ti se on dopada, zašto to ne biste uradili i ovaj put – možeš prosto da ga pitaš da li te simpatiše. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.