SOS: Da li mu se sviđam?

PROBLEM: Zaljubljena sam u jednog dečka iz mog odeljenja, i to od petog razreda, a sada sam sedmi. U šestom sam mu napisala pismo. Jedina moja greška je bila ta što sam mu ga dala pred svima i svi su videli šta piše u njemu. Sutradan mi je napisao odgovor, ali rukopis nije bio njegov, već moje drugarice. On joj je diktirao šta da piše. Dobila sam odgovor: “Ti se meni ne sviđaš, kurvo” (izvinite zbog ružnih reči). Za letnji raspust sam ga zvala na rođendan, ali nije došao. Sada u sedmom pisala sam sastav o njemu kao o najvećoj ljubavi, koji sam pročitala pred celim odeljenjem iako je on sedeo u učionici. Posle nekoliko sedmica moja drugarica ga je dovela iza škole da bismo popričali oko svega, ali kada me je video, samo je pobegao. Nekoliko nedelja kasnije njemu za osvetu izmislila sam nekog dečka Marka, a BFF mi je slala stalno poruke kako bih uverila celo odeljenje da on postoji. U tome smo i uspele. Čim je simpa načuo za tog dečka u kog sam “zaljubljena”, naljutio se na mene i sada me skroz ignoriše. Sa njim je nemoguće pričati jer je stalno sa drugovima, a kada je u njihovom društvu, grozno se ponaša. Sada je ljubomoran kad pogledam bilo kog dečka iz razreda. Da li je njemu stalo do mene? Treba li da ga pustim da ide? I ako mi ipak nekad iskaže ljubav, da li da ga odbijem zbog svega što mi je uradio?

SAVET: Sve što ti se trenutno dešava ima za cilj da naučiš šta je to ljubav. Ona se uči, baš kao i matematika, istorija, engleski, itd. U ljubavi nema mesta za laži i ružne reči. Mada, kada se ne snalazimo najbolje, koristimo se i njima, jer želimo da pobegnemo iz te situacije, ili pozivamo druge u pomoć. Međutim, svi odgovori na tvoja pitanja leže u tebi. Kako bi se bolje snašla u ovoj situaciji (i sličnim u budućnosti), zapitaj se šta je za tebe ljubav i kako bi volela da ti se neko udvara ili ponaša prema tebi u ljubavi. Verujemo da se nećeš pogrešno zaljubljivati ako pronađeš iskrene odgovore u samoj sebi.

priredile: psihoteraput Tanja Dobrić Brankov i Sanja Matasić

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.