SOS: Da li mu se sviđam ili ne?

PROBLEM: Idem u šesti razred sa dečkom u koga sam se prvi put zaljubila još u prvom razredu i danas smo u OK odnosima. U prvom polugodištu on me je ponekad gledao na času, i nekad me malo gurkao, ponekad mi se nasmejeo, a i ja sam njemu. Ali u drugom polugodištu se promenio. Sada se na svakom času gledamo i to traje 3-4 sekunde i sada me skoro svaki dan gurka i uzima moju flašicu vode. Jednom mi je na času fizike uzeo telefon i ja sam probala da ga uzmem nazad i, pomalo slučajno a pomalo i namerno, uhvatila sam ga za ruku. Nije mu smetalo, videla sam to po izrazu lica, a nije ni sklonio ruku. Od tada me još više gurka. Takođe, pre neki dan počeo me je bockati prstima po struku. Ima još mnogo detalja koji bi zauzeli mnogo mesta, ali je ovo najvažnije. Ali ima još jedna devojčica sa kojom se i ranije družio, kao i sada, ali ne primećujem da joj radi sve iste stvari kao i meni, ali se ipak druži sa njom i malo ređe uradi neke stvari koje meni nikad nije uradio ili mi je uradio jednom, pa ne mogu da shvatim da li se on i njoj sviđa. I ko se njemu sviđa, ona ili ja?

SAVET: Dugo si čekala da on tebe primeti i to se napokon dogodilo. Razumljivo je da imaš dilemu da li mu se dopadaš. Mislim da se ti njemu veoma dopadaš, iako postoji još jedna devojčica. Kako bi bila sigurna koliko je to zaista tako, mala pomoć bi bila da obratiš pažnju kako reaguje kada te ugleda, da li se smeši, da li voli da ti je blizu, da li voli da se šali sa tobom. Ako sve to radi, onda imaš još jednu potvrdu da mu se dopadaš. Sve je na tvojoj strani i iskoristi odličnu priliku da se više družite i pričate, jer nežne poglede i dodire već razmenjujete. Pitaj ga koje igrice voli da igra, interesuj se koju seriju voli da gleda, koju muziku sluša, itd. Slobodno se prepusti upoznavanju „sveta dečaka”.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.