SOS: Da li mu se sviđam ili me samo onako gleda?

SOS: Imam malecni problem i trenutno mogu samo tebi da se obratim. Ovako, jedan dečak mi se sviđa, ali ja ga ne bih nikada ni primetila da on nije prvi zvao mene. Sve je to bilo jednom u školu kada sam tek stigla, pričao mi je nešto verujte mi od umora nisam znala šta ali imalo je neko veze sa sviđaš mi se, ali ja sam to tada ignorisala. Posle toga su se desile slične situacije, ali ja tome nisam pridavala značaj, sve dok nije počeo da mi se sviđa. Jednom smo bili u hodniku, skoro sve moje drugarice, i one su nešto pričale, a ja sam gledala naokolo jer me nije toliko zanimalo šta pričaju. Dok sam ja tako razgledala videla sam njega kako gledam u mene i smeje se. Mislila sam da se smeje drugu i slučajno gleda u mene, ali da se sve vreme smeje i da gleda u mene, mislim da to nije slučajnost. Uhvatila sam ga nekoliko puta da to radi. Čak i kad sam sa drugaricama krišom gleda…Pa i ja krišom gledam u njega čim vam sada ovo sve pišem. Jednom mi je drugarica rekla pogledaj, okrenula sam se i videla njega i on je u tom trenutku pogledao u mene. I to je ispalo kao da sam ja sve vreme gledala u njega. To je meni bio veliki blam. Na osnovu svega ovoga šta vi mislite, da li mu se sviđam ili me samo onako gleda. Znam da ne možete tačno da mi kažete ali nemam nikom drugom da se poverim. Ja nisam taj tip osobe da priđem nekom i jednostavno kažem sviđaš mi se, previše sam sramežljiva za to. Nadam se da ćete mi pomoći nekim savetom.

SAVET: Prema opisu koji si ti dala, čini se da on oseća nešto prema tebi, ali kao što si i sama pretpostavila, mi to ne možemo da tvrdimo. Naravno da to čuveno saopštavanje “sviđaš mi se” nije jedini način da nekom staviš do znanja da ti se sviđa. To možeš uraditi diskretnije, svojim postupcima. Počni češće da ga gledaš i da mu se smeškaš. Uz to, možda bi mogla da probaš češće da pričaš, a možda i da se dopisuješ sa njim, o čemu god. Pronađi, smisli nešto o čemu možete da pričate i započni razgovor. Tim malim koracima koji ipak ne otkrivaju mnogo, a opet donekle kažu sve, može skapirati da ti se sviđa.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.