SOS: Da li sam bi?

PROBLEM: Imam 14 godina i pre godinu dana sam upoznala jednu devojku koja mi se svidela i nekako sam to zanemarivala jer sam mislila da to nije ništa ozbiljno. Ali s vremenom je počela da mi se sviđa sve više i više. A počele su da mi se sviđaju i druge devojke pa sam pomislila da sam lezbejka, ali sam shvatila da mi se sviđaju i momci tako da sada mislim da sam bi. Imala sam i momke i dve devojke, čak sam se ljubila i sa nekim drugaricama. Ne znam da li je ovo samo prolazna faza ili nije, s obzirom na to da je već godinu dana ovako. Molim te, pomozi!

SAVET: Sve što ti se dešava je u redu, normalno i dozvoljeno. Ukoliko si imala iskustva ljubljenja i sa svojim i sa suprotnim polom, ne mora da znači da si lezbejka ili biseksualna osoba. Ti si sada u periodu razvoja seksualnog identiteta i to traje neko vreme. Opustiti se i slobodno isprobavaj. Iskustava koja si imala ili ćeš imati u budućnosti shvati kao vežbanje, kao pripremu za buduću seksualnu zrelost.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredile: Sanja Matasić i psihoterapeut Tanja Dobrić Brankov

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.