SOS: Da li sam pogrešila što sam bila toliko dostpuna?

Dragi Hej, pišem vam često i jako mi pomažete u svakom smislu, jedno veliko HVALA! Sad imam novi problem i jako se osećam loše. Jedan dečko kog sam znala iz viđenja i bio mi je privlačan od ranije skoro mi se javio, tj. odgovorio na story. Pošto dugo nisam imala kontakt sa muškarcima, odlučila sam da se potrudim za ovu priliku. Međutim, imam osećaj da sam preterala. Prvog dana smo se dopisivali bez prestanka i izgledalo je kao da je previše zainteresovan i na neki način da mu se dopadam. Drugi dan mi je tražio broj kako bi pisali na wp i ja sam mu dala. Mislim da sam pogrešila što sam odreagovala od samog starta toliko dostupno. U smislu, drug mi je rekao da momci vole kada treba da se potrude oko devojke, pa mi je bilo krivo što nisam delovala ‘nedodirljivo’ u početku, nego sam se raspričala ko da se poznajemo 100 godina. To kažem jer se četiri dana uopšte nismo dopisivali. Da mu je stalo javio bi se, a i imam osećaj da se dopisuje i sa nekom drugom jer je dosta online, a ne piše meni. Imao je ideje za izlaske i sve, ali na neki način mislim da je to sve ispalo bezveze, a još gore što sam ja kao ‘pristala’ na svaku njegovu ponudu. To je bilo glupo od mene, nisam takva ‘laka’ devojka koju je verovatno doživeo ta 2-3 dana. Da li postoji šansa da se on opet javi? Blokirala sam ga na wp jer me izluđuje da pratim da li je online ili ne, ali ima me na snapu i instagramu. Da li će ikad povratiti zainteresovanost i kako da postupam ako se bude javio? Pomozite mi, jer vi ste mi poslednja nada?

SAVET: Problem je u tome što previše razmišljaš i previše “analiziraš” vaše razgovore. Sasvim je u redu što si postupila tako kako si postupila, i potrudi se da te svoje postupke mnogo ne dovodiš u pitanje. Ono što ti predlažemo jeste da, ako ti se ponovo javi, postupaš više po osećaju i potrudiš se da cela konverzacija bude što spontanija. Ako ti se on dopada, nema potrebe da “igraš igrice” i da pokušavaš da budeš “nedodirljiva” i slično. Nema potrebe da se trudiš da se prikažeš drugačijom nego što zaista jesi. Štaviše, možeš i ti njemu da se javiš – to može biti neko lagano ćaskanje o nekim neobaveznim temama. Probaj da se što više opustiš i budeš prirodna, da se ponašaš onako kako se ponašaš i prema prijateljima i drugim ljudima sa kojima dolaziš u kontakt. I sasvim je u redu što si se pomalo unervozila oko svega toga, biće dosta bolje s vremenom. Pored toga, napominjemo ti da to što pratiš kada je online i onda pomišljaš da se dopisuje sa nekim drugim uopšte ne mora biti istinito. To su samo tvoje pretpostavke koje potiču iz tvoje nesigurnosti i nervoze koju osećaš u vezi sa njim. Ako ti je baš frka da mu se prva javiš, pusti ga neko vreme i daj mu dovoljno prostora i vremena da se on tebi javi ako bude želeo. A ako se bude javio, ponavljamo ti da probaš da budeš što opuštenija i da u trenutku smisliš šta ćeš odgovoriti, i da se ne trudiš previše oko toga da ostaviš dobar utisak. Na kraju krajeva, ako zaista želiš da se sa njim desi nešto više, važno je da vidi kakva si zaista i da mu se to dopadne kako biste eventualno kasnije mogli lepo da funkcionišete. Srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.