SOS: Da li sam premlada da idem kod kozmetičara?

Dragi HEJ! imam veliki problem.Volela bih kada bi mi odgovorili na vašem sajtu.
Muče me bubuljice, akne i posebno mitiseri. Neko mi kaže da to ne diram, da će proći samo od sebe, neko da to istisnem, ne znam šta da radim. Išla sam i kod dermatologa on mi je propisao neke kreme, platila sam ih čak 5.000 dinara ali ništa, ni malo nije prošlo. Ne znam da li da idem kod kozmetičara, da li će mi to pomoći i da li sam premlada za to, imam 14 godina. Help molim vas.

SAVET: Nemoj da diraš, posebno što ti ne znaš kako se to radi i možeš napraviti ožiljke. Dakle, istiskanje ne dolazi u obzir. Što se tiče tvog iskustva sa dermatologom i kremama, bitno je da znaš da je potrebno vreme da sve to počne da deluje. Nekada je potrebno mesec dana i više da bi se videle promene. Tako da bi trebalo da budeš strpljiva, uporna i istrajna. To što ti je prepisao koristi tako kako ti je dermatolog rekao (verovatno ujutru i uveče), ako se šminkaš, obavezno skidaj šminku i vodi računa o higijeni posebno kada je reč o licu (ne dodiruj lice prljavim rukama i to je jako bitno). Ukoliko i nakon mesec ili dva meseca i dalje ne primećuješ promene, onda možeš opet otići kod dermatologa. Dakle, samo slušaj savete i budi uporna i strpljiva. Ne može preko noći nestati nešto što se dugo stvaralo.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.