SOS: Da li sam premlada za ozbiljnog dečka?

PROBLEM: Nakon što sam pročitala mnogo vaših saveta i ja sam odlučila da vam pišem. Imam 14 godina (mislim da je to važno zbog moga problema). Nedavno je bila matura i tu je bila moja simpatija kojoj nisam nikada iskazala da mi se sviđa. Stariji je od mene 8 godina. I od pre smo se poznavali i ponekada pričali. Pošto je muzičar, svirao je na maturi i često je gledao u mene, mislila sam da ja to umišljam, ali i drugarica mi je govorila da ne skreće pogleda sa mene. Otišla sam i naručila pesmu “Klinka” od Jale Brata i namerno stala bliže bini, opet je gledao u mene. Kasnije sam izašla napolje i on je došao za mnom. Tada mi je izjavio ljubav i poljubio me. (Za sve devojke koje strepe od prvoga poljupca, nije strašno, samo se opustite i pratite njega). Potom me je pitao da budem njegova devojka, a shvatio je da mi se sviđa. Nisam prihvatila, ali je uporno tražio razlog. Lagala sam da su godine što i jesu donekle, ali sam slab lažov. I dalje je tražio razlog i na kraju sam mu rekla da je problem u tome što ne bih bila u mogućnosti da ispunim njegova seksualna očekivanja. Kontinuirano je govorio da ne bi tražio to, ali sećam se nekih vaših članaka u kojima je pisalo da je to važno starijim momcima. Dao mi je svoj broj da se javim, ako se predomislim i sada ne znam da li da to učinim? Posle je bio maturski ples koji sam sa njime otplesala. Molim vas pomozite mi! Da li je to farsa ili prava ljubav?

SAVET: Nakon samo jednog poljubpca i par razmenjenih poruka ne možeš govoriti o tome kao da je ili farsa ili prava ljubav. Prerano je za to. Pre svega hteli bismo da reagujemo na razliku u godinama. On je već uveliko punoletan, a ti nisi baš blizu punoletsva. Stoga, razlika u godinama je velika, barem za životni period u kome se sada nalaziš. Da ti imaš 20, a on 28 pa bi nekako i išlo, ali da ti imaš 14 a on 22 godine, to zaista baš ne ide. Stoga, mi ti predlažemo da ne nastavljaš to. Pametno je što si stala jer zaista ne ide zbog tolike razlike u godinama da budete par.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.