SOS: Da li sam spremna za prvi put?

PROBLEM: Imam 14 godina i dečka koji ima 16. Kad god smo sami kod njegove kuće ili kod moje, on zavuče ruku u moje pantalone, a ja pod njegovu majicu i tako se ljubimo i po sat vremena. Njega to “pali”, a i mene. On bi hteo da ima polni odnos sa mnom i ja s njim, ali se još malo bojim posledica. Stvarno smo dugo zajedno i imam poverenja u njega. Rekao mi je da nema problema, da kad budem spremna, da mu se javim, i da ćemo koristiti zaštitu. Uživam u odnosima koje sada imamo, ali bih želela da idemo dalje i da imamo polni odnos. Kako da pobedim strah? Bojim se da ga neću zadovoljiti i da neće ispasti kako mi želimo. Treba li da razgovaram s mamom? Bojim se kako će reagovati. Šta da radim?

SAVET: Ne misliš li da si sa 14 godina ipak premlada za prvi polni odnos? Pogotovo što i sama priznaješ da te je strah prvog puta i da se bojiš posledica. Zašto ne uživaš u ovome što sada imate, pogotovo kad te tvoj dečko ni na šta ne tera. Od ljubljenja do polnog odnosa ima još puno toga što možete da istražite. Istražujte jedno drugo… Uživajte u odnosu kakav imate dosad. Kad na sva svoja pitanja pronađeš odgovore, znači da si spremna za prvi seks.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredila: Sanja Matasić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.