SOS: Da li sam stvarno mlada za njega ili je izgovor?

Imam 14 godina i zaljubljena sam u dečka koji ima 17 . On je brat moje drugarice. Mi smo počeli da se dopisujemo, prvo drugarski, a onda smo počeli i da šaljemo jedno drugom poljupce i srca. I sve je bilo super, stalno smo se dopisivali, on me zvao itd… A njegova sestra tj. moja BFF nije znala za to. Jednog dana mi je on rekao kako ne želi da još budemo zajedno, jer sam ja dosta mlađa od njega, svi bi ga zezali itd. Rekao je da ćemo ostati u kontaktu, pa za godinu, dve da budemo zajedno, pa kako bude. Ja imam neki osećaj da on mene ne želi samo mi se javio iznenada, učinio da se zaljubim i nestao. Puno sam plakala. Ne mogu bez njega. Ne želim da mu šaljem poruke, da on ne bi mislio da patim. A on mi se ne javlja. Šta da radim? Da li su to samo njegovi izgovori, jer želi da me se reši? HELP!

SAVET: Ponekad, što smo mi mi mlađi, to je razlika u godinama izraženija. Vas dvoje imate različita očekivanja od veze, i u skladu s tim dolazi do neslaganja. Događa se da nam ljubav bude neuzvraćena, i to je skroz okej. Tek si na početku ljubavnih veza, i biće još mnogo uspona i padova dok ne nađeš nekog ko ti baš odgovara. Probaj da ga preboliš tako što ćeš sebi skretati pažnju sa misli o njemu, a to možeš tako što ćeš sebe zaposliti nekim aktivnostima koje ti mogu zaokupiti misli. Možeš na primer da ideš negde sa društvom, da čitaš neku knjigu ili gledaš neki film. Što manje budeš mislila o njemu, pre će te sve to proći.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.