SOS: Da li sam zaljubljena u njega ili sam možda samo umislila svoja osećanja?

Dragi HEJ! Imam problem i probaću da ga što kraće predstavim. Već 6 meseci sam zaljubljena u jednog dečaka. On živi u ulici gde i moja baba, i išao je u moju školu dok nije završio 8. razred. On zna da ja postojim i javlja mi se na ulici kao i ja njemu. E, sad kreće problem. On trenira vaterpolo i za vreme leta skoro svaki dan provodi na gradskom bazenu. Ja sam se ovo leto dosta zbližila sa njim jer sam sa svojom BFF skoro svaki dan išla na bazen. Jedan dan su on i njegov najbolji drug iz odeljenja došli zajedno. Ovo će biti malo teško da objasnim, ali on je 2003. godište a trenira sa 2002. godištem i taj dan su se njih dvojica (on i drug) družili sa njegovim drugom sa treninga. On i drug su počeli MENE da zezaju za tog koji 2002. godište. Meni je bilo super jer sam se samim tim družila sa simpatijom. Naravno sve je bila zezancija i bilo je gotovo kroz nekoliko dana. Leto je sada gotovo i “tog koji je 2002 godište” nisam videla mesec dana. Pa, sve do pre nekoliko dana. Živim u Šapcu i bio je opšte poznati šabački vasar i tada sam videla “tog koji je 2002. godište”. Kada sam ga videla sledila sam se, da li zbog blama sa bazena ili što mi se ipak malo sviđa… Nije on preterano lep, ali ipak… I juče i danas sam bukvalno samo njega tražila pogledom. Znala sam na kojim se autićima za sudaranje vozi i ja i moje ortakinje smo išle tamo. Prvi put kad smo bili tamo pogledao me je i nasmejao se. Ali, znam da očekuje da mu se javim. Ja se uvek uplašim i samo ga pogledam nemoćna da kažem išta, ali i on ne kaže ništa jer misli da sam nafurana jer neću da se javim. Ali, mene zbunjuje to što mi je stalo. Nekako kad god on siđe sa autića ja nađem slobodni i obrnuto. Kao da sudbina ne dozvoljava da se vozimo zajedno i da ga kao slučajno udarim… Sve bi bilo OK da vašar nije prošao i ja nemam šansu da mu se javim (i dokažem da nisam nafurana) i da se vozimo u isto vreme. Sad bi neko pomislio da sam luda jer živi u mom gradu, ali ja ga uopšte ne viđam… Nikada! Sada, moje pitanje je da li sam ja u stvari zaljubljena u njega? Možda sam samo umislila svoja osećanja. Volela bih da mi što brže pošaljete savet jer sam jako zbunjena. Što bih se interesovala za dečka koji verovatno ne zna ni kako se zovem?

SAVET: Deluje nam da previše razmišljaš o svemu tome, pa ti savetujemo da pokušaš da se malo opustiš i prepustiš tome što osećaš. Po svemu što si nam opisala, deluje da ti jeste privlačan. I nije toliko čudno to da ti se neko dopadne iako skoro da ništa ni ne znaš o njemu, nema veze ni što misliš da “nije nešto lep”, očigledno je da postoji nešto kod njega što te je privuklo i zbog čega počinje da ti se dopada. I to nije ništa loše, dozvoli sebi da se opustiš i uživaš u svojim simpatijama prema njemu. Verovatno te dodatno zbunjuje to što ti se dugo sviđa taj drugi dečak, ali ne mora da znači da pored njega ne može niko drugi da ti se svidi. Takođe, uopšte ne mora da znači da ovaj misli da si “nafurana”, to verovatno samo potiče iz tvojih strahova i nesigurnosti, možda se baš i on oseća tako kao i ti, i možda se ne javlja upravo iz istih razloga iz kojih ti njemu ne uspeš da izgovoriš “ćao”. Ali to nije razlog za brigu. Ako već ne prestaješ da razmišljaš o njemu, a nikako da se “namesti” da se sretnete u gradu, ti sama “namesti” da se to desi. Raspitaj se malo o njemu: kuda se kreće, s kim se druži, gde izlazi, i onda se pojavi tamo. Slobodno se raspitaj o njemu kod tog druga, pronađi ga na društvenim mrežama i dodaj ga, možeš možda i da mu se javiš. Nemoj previše da brineš već postupaj po osećaju. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.