SOS: Da li treba da ugasim FB?

Počelo nam drugo polugodište, a ocene su mi jako bitne,kao i prosek, zbog upisa u srednju školu, pa sam se pitala da li je vreme da ugasim FB? Postala sam zavisna, stalno se dopisujem sa osobama sa kojim se mogu videti svaki dan, stalno objavljujem slike, a već mi je dosadilo… A stvarno moram da učim od drugog polugodišta! A imam i 12 godina, tako da mi ne treba baš fb… Mislila sam da ga napravim negde na letnjem raspustu, tada ću imati vremena za sve i tada punim 13 godina… Pomozi miii 🙁 Šta da uradim? 🙁

SAVET: Za početak, bravo za to što si prepoznala da previše vremena provodiš na fejsu, i bravo za nameru da to promeniš. Ukoliko ne možeš da kontrolišeš korišćenje fejsa, i neprestano dolaziš u iskušenje da ulaziš i proveravaš šta se događa, zaista možeš da ugasiš profil na određeno vreme. Pored toga, dok učiš, možeš da ugasiš telefon i odložiš ga negde gde ti nije stalno pred očima i gde te neće izazivati da ga stalno koristiš, možeš npr. da ga daš mami ili nekom drugom da ti ga čuva dok ne završiš sa učenjem. Tako ćeš uštedeti gomilu vremena. I još jedan savet, prilikom učenja, fokusiraj se na temu koju iščitivaš, a misli skreni sa drugih stvari (između ostalog i sa telefona), tako ćeš biti mnogo efikasnija i brže ćeš ispunjavati svoje obaveze.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.