SOS: Dečak u školi me proganja

Jedan dečak me stalno proganja od 2. oktobra kad je bio kod mene na rođendanu. Ulazi stalno za mnom u ženski wc i prati me po školi. Neće da me pusti na miru. Rekla sam ga njegovoj razrednoj, a ali nije prestao. Probao je i nastavnik nemačkog jezika da mu zabrani da mi prilazi, ali nije prestao. Ipak on ima 15 godina, a ja samo 13 i ne bih volela da se to nastavi. Molim te pomozi mi!

SAVET: Sad je vreme da se uključe tvoji roditelji i da se oni obrate tvom razrednom starešini i školskom psihologu ili pedagogu. Ukoliko niko do sada nije uspeo da ga u tome spreči, vreme je da se ovo podigne na viši nivo jer to sa čim se ti susrećeš je vid maltretiranja i u najmanju ruku nije prijatno. Još danas reci sve to roditeljima i zamoli ih da odu do škole i da popričaju sa razrednim starešinom, a možda čak i sa školskim psihologom ili pedagogom, kako bi se ovom maltretiranju stalo na put. Nemoj ćutati i trpeti, nemoj se stideti jer ti nisi kriva i ne smeš ovo dalje da trpiš jer ko zna šta je u njegovoj glavi i šta može biti sledeći korak koji može napraviti.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.